2007-08-16: Sundsjön

Denna gången var det dax att prova på någonting nytt, i alla fall för Storfiskare-Björn. Storfiskare-Björn och Storfiskare-Blomman drog oss ut till Sundsjön som ligger utanför Arboga. Här har det planterats in regnbåge så det var det som stod på önskelistan för dagen.

Vi började med att åka in till Zoo i Arboga för att köpa fiskekort, nya taffsar och drag. Detta skulle senare visa sig vara ett rent geni-drag utav Storfiskare-Björn.

Efter lite drabbel med fiskekorten, tanten som jobbar i Zoo är en väldigt besynnerlig människa så kom vi i alla fall ut till Sundsjön. Läs noga på baksidan på fiskekortet så ser man att man får max ta upp 2 stycken regnbågar per dag, haha glöm det...storfiskare tar minst upp 10 stycken per tillfälle. Men men har de sagt det så är det nått som de får stå för, vi kan alltid bryta emot lagen.

Tips från coachen, Storfiskare-Mankan var att gå till höger och hålla sig efter den kanten när vi kom ner till sjön. Det visade sig givetvis att det hade några småfiskare redan tänkt ut så det var fullbelagt hela vägen på högersida. Storfiskare som vi är så vet vi att det nappar i hela sjön så vi gick till vänster.

Efter inte allt för lång tid så fick Storfiskare-Björn bottennapp...eller det var i alla fall vad det kändes som. Det visade sig senare, ungefär 0,1 sekund att det var en regnbåge som huggit och det small till rejält i spöt. Upp med spöt i himlen och kroka fast fisken så kom fisken in till kanten, utan håv så var det inte det enklaste att få upp fisken dock utan att riskera att skada sig själv, eller att fisken (och möjligtvis Storfiskare-Björn) skulle försvinna ner i vattnet igen. Det nya draget som Storfiskare-Björn inhandlade hade gjort sitt jobb utmärkt.

Storfiskare-Blomman tog sedan fram stora fiskekniven och mördade fisken som var i underläge. Bittert fortsatte sedan Storfiskare-Blomman att fiska medan Storfiskare-Björn jagade mera regnbåge.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 1 regnbåge, 3 abborrar.
Storfiskare-Blomman: 2 abborrar.

Se så nöjd Storfiskare-Björn är över fisken.
image4

Det här är livet, fiske på kvällen med rosa moln som speglar sig i vattnet.
image5

Dagens positiva var vädret, solbränna så det står fint om det...hit måste vi åka igen...ädelfiske var ju hur kul som helst att fiska!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0