2007-09-17: Fiske i Köping

Det blev så pass att Storfiskare-Per och Storfiskare-Björn tog sig en snabbis (?!) i Köping idag efter jobbet, som vanligt så uteblev fisken när vi är och fiskar på Storfiskare-Per's smultronställen. Inte ett hugg men det kryllade av småfisk och det var även ett par stora fiskare i området...men ingen som ville ha det godiset som vi bjöd på.

När regnet började ösa ner och polisen kom ner för att övervaka så rörde vi på oss, avrundade med en kebab istället.

Hur vore det om vi drog ut och fiskade där det faktist existerar fisk nu i framtiden, kommentar på det?

Fisketorka!

Varit lite fisketorka senaste tiden då Storfiskare-Björn flytt med jobbet och kommer fortsätta med det ett tag...men snart tar vi tag det igen.


Storfiskare-Per kanske drar ut en sväng snart, och risken för att Storfiskare-Björn då hakar på en snabbis finns faktist.

Har kollat lite på fiske på tv i alla fall, fiska haj vore kul...nån som hakar på? Annars så kan vi fiska i British Columbia då man verkar kunna dra upp både den ena och andra fisken över 100 kg där.

Storfiskare-Björn har spanat in lite kläder oxå som lämpar sig till fiske, mer om det senare.

2007-09-09: Hjälmaresund

Inte en helg utan fiske, det är det man lever efter va?

Hade planerat att åka ut till Hjälmaresund tidigt på söndags morgon, nu blev det inte riktigt så då Storfiskare-Björn, Storfiskare-Per och Storfiskare-Björns-Flickvän kollade på em-kvalet i fotboll på lördagskvällen tillsammans med Herr Grogg, Mäster Öl och Fru Vin.

Men vi kom iväg i alla fall, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Björns-Flickvän packade sakerna och åkte iväg för en snabbare tur till Hjälmaresund.

När vi kom dit så blev vi mötta av en rätt kul syn.
image72

Denne "Jorma" stod på stället där vi tänkt stå så vi fick röra oss under bron istället men pga blåst så gick det inte att kasta åt det hållet. Av en händelse så hittade Storfiskare-Björn en wobbler istället som låg och skämdes bland stenarna där...och som den hamster man kan vara ibland så lades det ner i fiskelådan, "kan vara bra att ha nångång".
image77

Sen gick vi iväg åt andra hållet istället för att prova lyckan där.
image73

Stilstudie eller vad?
image74

Inte får man fisk för det inte.
image75

Sen så försvann denna "Jorma" och vi snodde hans plats direkt. Storfiskare-Björn hjälpte Storfiskare-Björns-Flickvän igång med mete och själv så kastade han för allt han var värd.
image76

Då det nappade dåligt (inte ett enda hugg) så reste vi hemmåt istället, man kanske skulle ha varit här klockan 06:00 istället som planerat? Nä groggen igår kväll smakade bra och då hade vi säkert missat "Jorma" också...

Så har vi blött dragen igen, och flera gånger lär det bli...på återseende.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: En wobbler

Dagens förlust:
Storfiskare-Björn: Närpå ett drag vid ett bottennapp men det klarade sig.

2007-09-07: Fiske i Köping

Blev lite spontanfiske idag då Storfiskare-Per ville prova sin nya rulle och Storfiskare-Björn bangar aldrig på att kasta lite drag så vi drog ut emot Malmön i Köping men svängde av innan det och fiskade ifrån en "brygga" typ.

Även Storfiskare-Pers-Pappa kom efter ett tag då suget efter att fiska blivit för stort.

Det första Storfiskare-Per gör är såklart att kasta knut på nya linan, vi är alla mycket förvånade (eller inte?).

Tyvärr blev det ingen fisk idag men vi räknade inte med det heller, men Storfiskare-Per fick inviga nya rullen som verkade mycket svåranvänd, inte så konstigt kanske då han inte användt sådan tidigare. Storfiskare-Björn fick även blöta ner sina nya drag i det bruna vattnet...vi ser nu fram emot nästa fisketur istället som dock inte är planerad än...men tro mig när jag säger (eller skriver) att den kommer snart.

Inget vunnet idag, men heller inget förlorat...helt ok dag mao.

image70

image71

Nya inköp.

Igår så föreslog Storfiskare-Per att vi skulle åka och köpa nya fiskesaker och det kan man ju inte tacka nej till.

Storfiskare-Per's pappa, vi kan kalla honom....Storfiskare-Pers-Pappa plockade upp Storfiskare-Per och Storfiskare-Björn för en biltur till det mörkaste delarna av Sverige...nämligen Skinnskatteberg. För er som undrar varför i helvete man åker dit så kan jag meddela att det finns en sportbutik som tidigare hette Rune's fiske och hade just nu rea på fiskesaker, och rea betyder att det är jävligt billigt att handla!

Storfiskare-Per har sedan en tid planerat att köpa en ny rulle så det var det primära målet för honom, Storfiskare-Pers-Pappa skulle fylla på med ny lina och Storfiskare-Björn skulle tjacka lite nya drag då det verkar vara förbrukningsvara.

Efter mycket letande och klämmande på rullar så hittade Storfiskare-Per den som han vill ha, det blev en Daiwa Laguna 2000 med Fireline-lina....priset var nedsatt från 2000:- till 795:- vilket får anses helt ok.

image69

Storfiskare-Pers-Pappa fyllde på med sin lina och Storfiskare-Björn köpte två stycken Super-Vibrax drag från Blue Fox...ett 6gr och ett 8gr om han inte supit bort minnet.

Då Storfiskare-Per vill prova sin nya rulle så tänker vi bege oss ut på en snabb fisketur idag, försäljaren lovade dyrt och heligt att Storfiskare-Per skulle kasta 25 meter längre....minst. Bilder och berättelse kommer väl kanske ikväll då...har hört att det ska finnas fin fin brax där vi ska fixa, stället håller vi hemligt tills vidare då vi inte vill att folk ska dit och tjuvfiska innan oss.

2007-09-01/02: Malingsbo-Kloten

Efter massa planering så kom Storfiskare-Per och Storfiskare-Björn fram till att vi tänkte fiska 2 dagar i Malingsbo-Kloten. Efter att Storfiskare-Per fjantat sig på jobbet så slutade det med att vi fick med oss en ny medlem, vi presenterar denna senare.

Start ifrån Lidl i Köping strax innan 06:00 på lördag morgon. Hade kollat upp så att receptionen i Kloten öppnade 07:00 så vi kunde köpa fiskekort där, sådant behövs tydligen där och vi som tänkte fiska gratis.

Dimman ligger tätt i Köping.
image24

Vi är förföljda av nån.
image26

Efter ca en timmes körning i våra vrålåk så är vi framme i Kloten och glider in på receptionen och köper våra fiskekort, vi köpte endast kort till lördagen då vi inte helt var på det klara vart vi ville fiske på söndagen. Det blev i alla fall till att försöka slita upp lite regnbåge första dagen så köpte oss ett kort till det.

Vi kan glatt presentera en ytterliggare storfiskare, nämligen Storfiskare-Anna.
image27

Nu när vi hade korten så beger vi oss raskt iväg till en tjärn som heter Abborrtjärn (ingen aning vart namnet kommer ifrån). Vi glider ner lite fint och checkar in stället, väldigt idylliskt och charmigt ställe som såg ut att innehålla fisk så vi packar upp och börjar fiska. Vi inser dock rätt snart att det här är en död tjärn för inget nappar, inte ens små abborrar så tjärnen lever inte upp till namnet.

Dimman låg kvar över tjärnen i Abborrtjärn.
image28

image29

Storfiskare-Per, Storfiskare-Anna och en av hennes hundar som var med.
image30

Storfiskare-Anna busar med sina hundar och Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per fortsätter nöta drag. Efter ett tag så lyckas Storfiskare-Björn med ett bottennapp som resulterar i tappat drag och ilska. Knyter ihop en ny tafs och sätter på sitt älsklingsdrag, fan om jag får bottennapp nu igen säger jag för mig själv. Sedan så dröjer det inte länge innan det smäller till och spöet viker sig, NEEEEEEEJ inte nu igen är första tanken men sedan så smäller det till igen och jag inser då att det är en fin fisk som tagit draget och inte herr botten. Försiktigt vevas fisken inåt, med en ny knut som inte är tillförlitlig så försöker jag lura upp fisken utan att kroka den med risk för att tappa mitt älsklingsdrag. Detta lyckas jag tyvärr inte med då fisken krokar loss sig 2 meter ifrån bryggan och jag svär för mig själv. Aja nu vet vi att det finns fisk i alla fall.

Storfiskare-Björns fiskeplats.
image31

image32

image33

Det börjar nu droppa in fler och fler fiskare och vi bestämmer oss för att ta frukostrast så sagt och gjort så slår vi oss ner vid vindskyddet som vi tidigare ockuperat och käkar mackor och dricker kaffe. Storfiskare-Anna slår dock på stort och skyfflar i sig Te.

Storfiskare-Anna's andra "lugna" hund gräver ner sin mat.
image34

image35

image36

Efter detta så blir det seriös fiskning på allvar, Storfiskare-Per och Storfiskare-Anna kastar ut mete och slår sig sen när och bygger barkbåtar medan Storfiskare-Björn kastar kast efter kast rakt ut i tjärnen.
image41

Storfiskare-Anna's hund tar en tur vid vattnet.
image42

Storfiskare-Per kastar ut mete.
image43

Här nappar det för en gubbe på 67 år, bottenmete var tydligen det man skulle göra.
image37

image38

image39

image40

Eftersom inget längre verkar vilja nappa så tar sig Storfiskare-Björn över åsen och letar upp Rågåstjärn som ligger intill Abborrtjärn. Där har folk fått upp fisk i alla fall för det ligger fiskrenser i vattnet men det ser svårfiskat ut så vi tar oss aldrig över dit för att prova lyckan.

Storfiskare-Anna slänger i handduken och beger sig hemmåt och Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per fiskar ett tag till för att sedan packa ihop sakerna och leta upp boende. Innan det så kliver Storfiskare-Per ner sig i bajslera så stöveln fastnar hårt, Storfiskare-Björn skrattar och går vidare.

Innan vi packat klart så kommer några snorungar och börjar kasta, de hade tidigare varit i Rågåstjärn och påstod att det inte nappade där heller, tro fan det då de inte är några storfiskare utan endast ynglingar. Vi säger inget högt då deras pappa står bredvid men vi önskar dem lycka till och går där ifrån med ett flin på läpparna.

Vi tog sedan bilen och snurrade uppåt Malingsbosjön efter att ha inhandlat fiskekort för morgondagen?då skulle vi ge oss på gammelgäddorna istället. Efter lite snurrande så hittar vi in på en väg, eller ja det är mera en traktorstig och man saknar i dessa lägen en Jeep eller liknande att färdas i men det går bra och tills slut så är vi framme vid en vändplats. Där hittar vi två suveräna vindskydd och bestämmer att det är här vi ska bo under natten, möjlighet till fiske finns precis vid vindskydden så läget kan inte bli bättre.

Storfiskare-Per kollar in placet.
image44

Stubbviken is the shit.
image45

Utsikten bakom vindskydden, här gick även att fiska.
image46

Sett utifrån vattnet.
image47

Storfiskare-Björn poserar för kameran.
image48

Redo för fisketur, all utrustning man behöver ha om man ska fiska med motstånd.
image68

Innan vi gör nått mera så slår vi oss ner och käkar och knäpper upp ölen. När vi har blivit lagom kaxiga så ger vi oss iväg på en vandring för det perfekta fiskevattnet?det visar sig dock att vi får gå 3 mil eller nått sådant?ja det kändes som det i alla fall om man får tro Storfiskare-Per som klagade. Vi hittar inget bra fiskeställe men hittar istället skyltar till en tipspromenad och försöker knäcka alla längs vägen.

Efter mycket vandrande och lite mera öl så är vi framme vid en båtbrygga och bestämmer att här ska det banne mig fiskas med motstånd. Det ska nu tilläggas att blåst och regn börjat komma lite smått.

Storfiskare-Björn ger sig fan på att fisken nappar bäst om man fiskar från båt så kliver ut på en båt som ligger vid bryggan och börjar kasta ut sitt 3 grams Wipp tillverkat i Sverige och efter mycket om och men så nappar det?Storfiskare-Björn krokar fisken som om det vore en blåval. Tyvärr så var det bara en liten abborre och den krokas istället av för på i och med hugget så andra tappade fisken för dagen.

Börjar kasta ut igen emot samma stället och det dröjer inte länge innan det nappar igen, denna gången tar jag det lugnare och fisken ligger tills slut i båten. I med draget igen och inte många kast senare så ligger det en till abborre i båten. Lyckan kan inte beskrivas, vi har fått fisk!

Storfiskare-Björn visar stolt upp fångsten.
image50

Endast catch & release.
image51

Efter att Storfiskare-Per trasslat med spöet och linan så kan det konstateras att han har nått på kroken också. Vevar långsamt in och sen ligger det en abborre på bryggan för honom också.
image52

image53

Vi känner oss nöjda för dagen och tänker ladda om batterierna med mera mat och öl så går den långa vägen tillbaka till lägret och kan konstatera att allt som behövs för att fiska med motstånd är mat i magen, ful-öl från Tyskland och ett jävlar annamma.

Grillmästare-Björn fixar kvällsmaten.
image54

Storfiskare-Per spexar innan sovdax.
image55

På söndag så vaknar Storfiskare-Björn och kollar på klockan 06:22, Storfiskare-Per snarkar fortfarande som ett litet barn så bestämmer sig för att sova lite längre. En timme senare så går jag sedan upp och packar ihop mina saker och lägger dem i bilen, känner hur energin flödar på morgonen så beger mig ut på en fisketur i närheten som resulterar i att en krok lossnar ifrån draget. Sedan är det dags att räkna myrstackar men tappar räkningen.

Vid stenen borde det finnas abborrar, men förlorade bara en krok istället.
image67

image56

Förbannar sig på att alla bygger "stenhus" på alla ställen man besöker så bygger mig ett eget nere vid stenen. När jag är tillbaka vid lägret en timme efter uppgång så har Storfiskare-Per vaknat till och ser ljus för första gången på dagen. Medan han vaknar och packar lite så bygger Storfiskare-Björn ett till konstverk, kreativ i överflöd eller bara ett dampbarn?

Alla dessa jävla stenar.
image57

Storfiskare-Björn's stenar.
image58

Storfiskare-Björn's andra konstverk.
image59

Frukost avverkas och vi slänger oss sedan i bilen för att åka till Ljustjärnen där gammelgäddan enligt oklara rykten ska finnas.

Storfiskare-Björn visar morgonens outfit.
image60

Säger god morgon till husvagnscamparna och meddelar att det kommer inte finnas en fisk kvar i tjärnen när vi är klara. Det fick vi kanske äta upp senare kan man säga.

Bästa fiskeplatsen hittas, vilket Storfiskare-Björn redan hade checkat in på Internet från jobbet tidigare. Tyvärr vill inte fiskarna bita och det kanske är för bra väder. Byter plats och kastar ut emot lite stockar och skit.
image61

Storfiskare-Per frågar mig om jag lagt att fisk i påsen för han ser inte att jag har nån på land, kul kille den där Storfiskare-Per men just efter att han sagt det så smäller det till på Storfiskare-Björns Vibrax-drag och nu sitter det fan i mig en gädda på kroken. Då Storfiskare-Björn stor ca en meter ovanför vattnet och saknar håv så insåg han snabbt att här måste ett farligt lyft ske. Storfiskare-Bjrön lyfter och gäddan krokar av sig, fan fan fan varför har vi ingen håv med oss?

Här kan man tappa gädda.
image62

image63

Nu visar det sig att Storfiskare-Per tagit med håven i alla fall utan att berätta det för mig och jag blir inte gladare för det, hur kan jag tappa två fina fiskar på två dagar? Gäddan var inte gammelgäddan men låg i alla fall strax under kilot troligen vilket hade varit kul att få upp.

Storfiskare-Per metar.
image64

Jag lovar att här stod gäddorna, men gick tyvärr inte att kasta ut dit.
image65

Vi förflyttar oss men ingen fisk vill ha våra drag längre, Storfiskare-Per provar på mete men inte ett napp. Vi packar ihop, går tillbaka till husvagnscampingen och grillar korv och sätter oss sen i bilen och åker hem då vädret börjar se mörkt ut.
image66

Vi fick ingen respektabel fångst men vi hade väldigt roligt och det är det viktigaste, eller är det? Jag vet fan inte men det suger hårt att tappa fisk?

Sammanfattning av helgen...

Helgens fångst:
Storfiskare-Björn: 2 abborrar, 1 drag (hittade ett vid Ljustjärnen)
Storfiskare-Per: 1 abborre.

Helgens förlust:
Storfiskare-Björn: 3 tappade fiskar, 2 förlorade drag, 1 förlorad gäddtafs, 1 krok på Wipp-draget.
Storfiskare-Per: 2 förlorade drag, 1 förlorat metrev plus säkert nått mera.

RSS 2.0