2007-11-10: Blöta dragen i Kungsör

Storfiskare-Björn har ännu inte hunnit blöta de nya dragen, eller ja de bättre begagnade dragen som köptes av en kille på ett fiskeforum så idag kände han att det var dags.

2 minus ute och Storfiskare-Björn packar ner fiskesakerna, klär sig varm och åker iväg. Första anhalten blev Jormas Fiske (skitfiske) i Köping för att köpa maggots. Tänkte att man kan ju lika gärna meta lite samtdigt som man kastar drag. Kollade först lite i butiken men tog inte lång tid innan man insåg att butik är lika kass som vanligt, även om Jorma verkade ha uppdaterat sitt betessortiment med Jerk-saker och Savage Gear vilket kan vara intressant till nästa år.

Köpte i alla fall maggotsarna och åkte sedan iväg till Kungsör för att kasta lite ifrån bryggorna nere vid KKKK, Kungsörs Kungliga Kanot Klubb där även Storfiskare-Björn varit medlem i yngre dagar. Snön låg kvar på marken och gjorde Storfiskare-Björn påmind om att det lär bara halt ute på bryggorna. Här halkades inget i alla fall och Storfiskare-Björn fick möjlighet att kasta i flötet och meta lite samtidigt som han provade Rapala Skitter Propen, mest för att se hur den går i vattnet och arbeta in lite teknik på invevningen.

Då fisken står djupt i dessa kalla vatten så är det inte så troligt att man får fisk med poppers, men nu har man i alla fall sett hur de fungerar och Storfiskare-Björn var nöjd efter en timme...fisken uteblev på metet oxå men vad gjorde det, Storfiskare-Björn hade fått fiska med spinnspöt för troligen sista gången i år.

Fiskekläder

Jaha det har inte blivit något inköp av byxor än för Storfiskare-Björn, men det är påväg...det är pga att han är inne på ett annat spår nu. Istället för att köpa ett par byxor bara så har det nu utökat till att det kanske blir en ny jacka också. Han kom fram till att byxorna är jävligt snygga, de där Rapala...och så är det ju just ett par Rapala också MEN de passar troligen jättebra till den nya Ron Thompson-jacka men kanske inte till nästa jacka som måste köpas...vilket är en vår/höstjacka av lite tunnare modell som är mera vind- och vattentät än RTn.

Och när saker inte matchar så är det ju inte bra, för man vill ju gärna se snygg ut när man fiskar oxå...tänk om man skulle få upp värsta firren och så blir den grinig och dissar än och plumsar ner i vattnet igen när den ser hur man är klädd? Nä det vill man ju verkligen inte riskera.

Att Storfiskare-Björn sedan hittade matchande jacka och byxor på nätet gjorde ju inte valet enklare...här är de som han funderar på nu.

image131
image132

De ser väl helt ok ut och verkar väldigt bra eller vad sägs om det här;
"Jackan har förmodligen allt du kan önska dig för de flesta aktiviteter. Ett unikt ventilations-system: dold nätventilation i armhålan, nätventilation med blixtlås i sidan som även fungerar som handfickor, ryggok med nätventilation och blixtlåsöppningar bak på ärmarna. Förutom den fasta huvan har jacken en invändig krage som ger extra komfort. Huvan är tre-vägs justerbar och kan rullas ihop och fästas ihop med kragen. Formsydda ärmar och förlängd baktill.Passformen justerar du med ett smart dragsko-system i rygg och linning. Ärmficka och extra stora bröstfickor med YKK vattenresistenta dragkedjor. Dolda sidfickor och innerficka med blixtlås. Samtliga fickor är placerade för att inte vara i vägen med ryggsäcken på."

Och sen massa bla bla bla om hur bra byxorna är också...vi får helt enkelt se i slutet på månaden eller efter löning om det kan bli nått av dessa.

RSS 2.0