UL-set.

Idag på luchen så kom ett sms som stod att jag hade ett paket att hämta ut ifrån fiskarnas.se. Shit tänkte jag det kan ju inte vara här redan men direkt efter jobbet så åkte jag och hämtade ut sig och se där, nu ligger mitt helt nya UL-set på köksbordet hemma.

image159

Jag kan inte mer än säga att jag är toknöjd, känslan i spöet är enormt bra och rullen känns stabil. Jag har svårt att tänka mig att det kommer vara tråkigt att fiska med detta i sommar, tänk er själva när en Regnbåge på uppåt 1kg smackar på och spöet bildar ett U och det rycker som satan, jag längtar redan.

Linan var en 0.20-lina klassad till 3.5kg, det ska väl räcka tycker jag...större fisk än så vill man nog inte ha på, då går nog spöet av om fisken är stark också.

2008-03-24: Hedströmmen

Ett par minusgrader ute, snö och blåst...perfekt väder alltså för att fiska.

Aja vi är inte bittra så vi drar ut, Storfiskare-Anna påstår att idag ska vi få fisk...så är det bara. Storfiskare-Björn tror henne självklart så packar ner sakerna, tar på sig varma kläder och följer med till Hedströmmen, denna gången lite längre upp då han ville prova på lite nytt vatten.

image155


Storfiskare-Anna börjar med att samla på bottennapp och Storfiskare-Björn skickar på stor Abu Atom skeddrag och kastar hål i isen på andra sidan vattnet...så kan man ju göra om man inte är rädd för att kasta bort drag lixom.

image156


Sen vet Storfiskare-Björn inte riktigt vad Storfiskare-Anna sysslade med egentligen men hon gick runt och fotade konstiga saker...

image157


Vi kammade noll såklart så Storfiskare-Annas fina ord om fisk blev inte som hon tänkt, eller gills det att vi fick fisk iom att vi torskade?

Vi drar till Texas?

Ok vilka är på att dra till Texas för att jaga dessa krokodilgäddor?

Nä det är inget skämt de är så här grymma!

image152

image153

Antingen så använder man pibåge eller så fiskar man de med vanligt haspelspö...jag ska nog använda mitt nya UL-spö när det kommer.

Alligator Gar heter fiskarten, och den kan bli rätt stor.

image154

När ska vi börja importera dessa och plantera in i våra badvatten?

Beställt UL-set

Jaja jag skulle ju vänta men nu var det ju så att jag fyllde i måndags och idag så firades jag av familjen och fick då lite pengar som skulle gå till ett fiskespö, så då slängde jag iväg en beställning på ett Shimano UL-set med detsamma. 1520:- inkl. frakt från fiskarnas.se

image151

Så ser det ut och det ska verkligen bli skitkul att prova det sedan när det kommer, och det kommer nog bli hett i sommar från båt...det tror jag i alla fall.

/Storfiskare-Björn

2008-03-22: Hedströmmen

Varför alltid dessa minusgrader ute nu vi är ju faktist i slutet på mars?

Storfiskare-Björn och Storfiskare-Anna med sina två lugna hundar åkte till Hedströmmen för att försöka lura upp gäddorna idag igen.

Spöringarna fryser till is av vattnet som linan drar med sig upp och fingrarna är stelfrusna sedan länge men vi kastar ut våra drag i strömmen.

Storfiskare-Björn nöter på med en gul/grön Super-Vibrax men inget hugg så långt ögat når. Sen smäller det till på andra sidan strömmen och en gädda är uppe och vakar, självklart dit man inte kan kasta utam att hamna uppe i träden men Storfiskare-Björn chansar i alla fall att kasta dit. Ett par kast senare utan hugg så konstaterar han att fiskar rör på sig i vattnet och kastar åt andra håll i stället.

Ingenting händer för varken Storfiskare-Björn eller Storfiskare-Anna så vi beslutar oss för att lämna Hedströmmen tomhänta, solen sken men kylan tog ut sin rätt tills slut.

Storfiskare-Per som inte hade tid för fiske idag messar och har en teori om att fiskarna troligen firar påsk, vilket verkar logiskt då de inte högg.

Skitfiske på er tills nästa gång.

Inköpsplaner.

Ringde runt imorse för att kolla om nån fiskebutik hade öppet men kammade noll. Hade tänkt att köpa ett gäng nya spinnare, lite lina och några gäddtaffsar.

Har även funderat nu och det lutar åt att jag köper ett Shimano UL-set innan jag köper mitt finsätt för att drilla stora fiskar med. Jag känner att min utrustning jag har nu kommer hålla bra långt ändå bara jag fyller på ny lina och servar den lite och UL-fiske verkar så himla kul.

Nu måste det bara bli lön så man kan köpa lite saker, dock blir det inget UL-set än, först är det andra saker som ska inhandlas men jag lovar att jag har ett UL-set i min hand innan det är dax att på allvar dra ut med båtarna och jaga abborre.

Så när ska vi fiska nästa gång då, imorgon lördag eller på söndag eller kanske båda dagarna, vad säger Storfiskare-Per och Storfiskare-Anna? När lägger du i båten Storfiskare-Kapten-Matte? När ska Storfiskare-Danne lägga ner crossåkandet och börja fiska på allvar? När kommer Storfiskare-Mankan hem från pimpeläventyren i Jämtland och vill spinnfiska med oss?

Frågorna är många, svaren få...vi får nog reda ut detta snart.

/Storfiskare-Björn

2008-03-20: Hedströmmen

Ny dag, nya fiskar...idag begav sig Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per ut till Hedströmmen i Köping för att försöka lura upp fiskarna.

Temperaturen låg på -1 när vi åkte och vi kände på oss att det skulle bli bra.

När vi kom dit såg vi att vattennivån var sjukt hög, Storfiskare-Per hade inte varit här tidigare så det var Storfiskare-Björn som fick visa vägen och hot-spotsen då han fiskat här sedan barnsben. Här garanteras fisk varje gång på sommaren så det borde ju även gå att lura upp nån fisk nu tidig vår?

Vi började kasta i forsen vilket fick anses som rätt svårt pga vattennivån så efter ett tag så rörde vi oss vidare till "kröken" där Storfiskare-Björn fått mycket fisk tidigare. Där visade det sig att nån rensat upp bland träden vilket underlättade fisket mycket...kommer nog blir superbra i sommar och Storfiskare-Björn blev glad.

image144

Solen tittade fram, vi hade tee med oss och bullar. Vi mötte även en annan okänd storfiskare som såg väldigt seriös ut, dock kammade han noll.

image145

Storfiskare-Pers nya väska, väldigt fin och praktisk.

image146

Efter en stunds fiskade vid "kröken" så skriker Storfiskare-Per till "Storfiskare-Björn, håven, håven kom hit med håven". Storfiskare-Björn vevar in snabbt som attans då det låter allvarligt och springer till håven och sliter med sig den så att han nästan får med sig hela väskan. Storfiskare-Per har fått gädda på kroken och vevar långsamt och skickligt in den till land där sedan Storfiskare-Björn snabbt får in den fint i håven och Storfiskare-Pers första för gädda är landad, glädjen är obeskrivlig.

image147

Bilden är ett montage, den var egentligen inte sådär stor.

image148

Storfiskare-Per har tydligen lyssnat på Storfiskare-Björns råd och använder sig av röd Super-Vibrax vilket gäddorna inte verkar kunna motstå. Vi krokar loss fisken efter fotot är taget och släpper varsamt tillbaka gäddan, vi kör endast catch & release på madammerna.

Storfiskare-Per fortsätter kasta ut för att dra upp större madammer nu.

image149

Storfiskare-Björn är besegrad idag och kollar på.

image150

Efter ett tag, lite te och en bulle så fortsätter Storfiskare-Björn att fiska, nu med en gul Super-Vibrax då den röda är bortkastad och måste inhandla massa nya sådana. Det kammas dock noll och vi anser oss klara, båda är nöjda ändå...vi har ju fått fisk!

Fisketuren var mycket bra, solen sken och värmde på fint, Storfiskare-Per fick en gädda, Storfiskare-Björn fick ett hårt bottennapp och blev av med ett drag men är nöjd för det...vi blir mer taggade och mer fiske kommer det bli, var så säkra.

2008-03-18: Kvarnsjön

Då var vi här igen, Kvarnsjön i Arboga för att ta revansch för den tappade gäddan i söndags.

Minus en grad och snö, perfekta förhållanden.

image140

image141


Storfiskare-Björn och Storfiskare-Blomman begav sig ut på okänd mark, vi skulle studera för förhållandet i vattendraget innan man kommer ut till Kvarnsjön hade vi tänkt. Efter många kast och kalla fingrar så gav vi dock upp, det var för svårfiskat där.

Vi gick vidare och hittade ågra andra vikar till sjön som såg lockande ut. Vi nötte kasten och fick även med oss lite upp ifrån vattnet, dock bara bottengräs än så länge så vi gick vidare till nästa ställe som var väldigt fint. När det blir lite varmare ute så är det ett perfekt ställe att sitta och grilla på och bara ha det mysigt...ja fiska då oxå såklart. Det fanns i alla fall grill och bord med bänkar osv så där kan man nog spendera många timmar.

image142

image143

Storfiskare-Björn ville värma sig och frågade efter kaffet som Storfiskare-Blomman hade fått i uppgift att ordna för dagen. Storfiskare-Blomman varnade för att det kunde vara "dragg" i kaffet efter ett litet missöde i beräkningen och Storfiskare-Blomman är en sådan man som står vid sitt ord i alla lägen, fy fan vilken häxbryggd han koka ihop...det fick håret att resa sig på ryggen som Storfiskare-Björn inte visste att han hade. Storfiskare-Björn lockade med en bullpåse istället och då gick kaffet ner lättare...tur att det värmde i alla fall.

Sen skulle det fiskas igen, vi hade ju fortfarande inte fått revansch på gäddan som tappades i söndags och nu tog Storfiskare-Björn i med hårdhandskarna. Nu åkte vantarna på med dödskallemotiv och sen kastades det som aldrig förr och tills slut så small det till igen. Det var gäddjäveln från i söndags som lurades dit på kroken och denna gången så var bromsen väldigt snällt ställd så mothugget blev perfekt och gäddan var efter ett nackgrepp upp på land, wiiiiiiiiieee årets första gädda var landad för Storfiskare-Björn, och detta naturligtvis på en Super-Vibrax, vad annars?

Den är inte stor, och den är inte naggande god...men fy fan vilken stämning det var!

image139

Som synes så är det dödskallehandskar och rosa palestinasjal som gäller om man vill lura upp damerna från vattnet, det kommer anammas i fortsättningen.

Efter att gäddan fotats och återsatts (ingen vägning behövdes) så fortsatte fiskandet. Storfiskare-Blomman bombade vattnet med Zalt 01 och Storfiskare-Björn fortsatte med Super-Vibrax.

Vi ett senare kast så gick taffsen igen toppöglan utan att Storfiskare-Björn orkade bry sig så han kastade ut i alla fall och hej vad det gick, där flög hans fina Super-Vibrax och gäddtaffs iväg för att landa på botten. Aja det är bara köpa nytt, fisket vad klart för dagen ansåg båda.

Vi packade ihop och åkte hem och kollade på Fiska med Anders istället som var rätt kul, men de var inte lika duktiga som oss på att fiska, inte det minsta.

2008-03-16: Kvarnsjön

Vi kunde inte hålla oss, vi skulle ut och fiska helt enkelt.

Storfiskare-Björn, Storfiskare-Per och Storfiskare-Anna packade ner sina svärd och åkte iväg till Arboga, närmare bestämt Kvarnsjön eller Kvarnfallet (kalla det vad ni vill) för att lura upp de fina fiskarna.

Kylan hängde i luften och vinden piskade lite smått i ansiktet när vi riggade upp oss för att inleda fisket. Vi ställde oss på rad och började kasta. Humöret var på topp som vanligt när vi är ute och fiskar även om vi aldrig räknar med att få upp nått.

Storfiskare-Per ljuger om att en fisk följt efter hans drag i varje kast nu i början och Storfiskare-Björn är inte sen att haka på det och påstår att en gädda är efter hela tiden. När Storfiskare-Björn säger detta (på 4e kastet för dagen) så ser han hur en gädda faktist följer efter draget och ett vevstop senare så smäller det till. Utan att tänka på hur slirbromsen är ställd så gör han ett mothugg liknande flygande svanen för er som vet vad det är. Gäddan lossnar givetvis i hugget men sprattlar på ytan ett tag innan den försvinner ner i vattnet.

Storfiskare-Björn och de andra tror knappt sina ögoin och skrattar högt ett tag åt det sjuka som helst, sen fortsätter vi fiska.

Några tepauser och utprovning av olika drag under dagen så kommer vi fram till att gäddan måste ha skrämt bort övrig fisk då det inte nappar alls. Vi kan konstatera i alla fall att Super Vibrax fungerat som vanligt för Storfiskare-Björn då det var det som gäddan, som kanske var på 450gr bara högg på.

Bilder kommer senare.

Ny info om Fiska med Anders...

Googlade upp lite info om det nya fiskeprogrammet...

http://www.tv-tabla.com/tv-tips/2008/03/serie-start-fiska-med-anders.html

Idag kollade Storfiskare-Björn och Storfiskare-Anna på ett avsnitt av FiskeDRAG oxå, fan man blir inte alls fiskesugen.

Nytt fiskeprogram på tv

Såg precis att det ska börja att nytt fiskeprogram på tv, på svt som heter "Fiska med Anders".

Det börjar på tisdag 18:30, det måste vi komma ihåg att se.

RSS 2.0