Nästan som julafton, nya drag igen!

Storfiskare-Björn firar tidig jul iår med att köpa nya wobblers. En forummedlem på www.sportfiskeforum.se annonserade ut nya och begagnade wobblers till bra pris och Storfiskare-Björn beställde genast några fina som han tror på.

Pengarna fördes över och idag som kom det ett mystiskt paket hem till Storfiskare-Björn.

image129

Det skramlade lite och lät sådär klurigt som bara julklappar kan göra.

Efter att paketet öppnats och Storfiskare-Björn meckat för att försöka få ut dem från paketet så log de i alla fall där på diskbänken, bara en krok som fastnade i ett finger men inte har nån dött för det, inte vad Storfiskare-Björn känner till i alla fall.

image130

Rosa = Rapala Skitter Walk
Blåsilver med orange mage = Rapala Skitter Pop
Blå/Vit/Röd = ACE Tweaky
Gäddfärgade med propeller = Rapala Skitter Prop
Gul med röd rumpa = StrikePro Walker

Dessa kommer provas i vår, då alla stora fiskar ska landas!

2007-10-28: Arbogaån och Tjurlången.

Har man nya drag inhandlade så kan man inte vara hemma, dragen måste blötas så fort som möjligt för bästa resultat sägs det (säkert nån jävla halvfinne från Norrland som sagt så nångång).

Storfiskare-Björn får skjuss av Storfiskare-Danne till Arboga då han själv festat dagen innan och bilkörning inte stod på schemat. Där inköps fiskekort på Bilisten vid Munkgatan och man hinner där även med att säga hej till en annan fiskare som dock skulle till Sundsjön för att lura upp Regnbåge.

Hur lätt tror ni att det är att knyta en fiskeknut när det blåser? Inte så enkelt kan jag lova men det var det nästa som stod på schemat för dagen, för idag skulle gäddtaffs användas för här ville vi inte bli av med Gäddorna som förra gången...eller inte dragen i alla fall.

Efter nån meter kapad lina och några jävlar anamma så var gäddtaffsen på plats och Storfiskare-Björn kastade ut sin nya Zaltwobbler, det fick bli Papegojan som landade i det kalla vattnet till att börja med. Efter en 6 kast eller så så ringde mobilen och det var då Storfiskare-Mankan som vi inte hört mycket av på denna bloggen som ringde. Han ville ut till sin båt som ligger i Tjurlången utanför Arboga för att ta en sväng för en sista gång för året och sedan dra upp båtfan på land. Ett sådant erbjudande kan man inte tacka nej till då Storfiskare-Björn aldrig fiskat där tidigare.

Storfiskare-Björn ringde sedan till Storfiskare-Per för att se om intresset för att haka på dit var tillräckligt stort för att orka gå upp en dag som denna, men tyvärr så hade han andra planer för dagen.

Efter ca en timme så anlände Storfiskare-Mankan till Arbogaån där Storfiskare-Bjrön fortfarande stod och nötte på Zalten...men inte hade det blivit någon fångst ännu...det börjar bli kallt i vattnet och Gäddorna är trötta...Storfiskare-Björn var även lagom less på allt gräs och skit så låg på ytan och fastnade i wobblern.

Vi begav oss snabbt ut till Tjurlången i Storfiskare-Mankans räser-Saab och i båten efter lite vattentömning...

Storfiskare-Mankan rodde världsvant ut i sjön och berättade flera av sina kända storys om hur stora Gäddor och Abborrar han dragit ute på sjön, och berättade även om sina favoritställen och allt de byggt. Det är svårt att inte sväva med i historierna och tänka sig hur det kan ha varit...sådant är alltid trevligt.

image127

Storfiskare-Per ringer för en lägesrapport och vi meddelar att dragen ligger i vattnet och svävar bakom båten i lagom fart så vi räknar kallt med att nått snart ska hugga.

Vi stannar till på ett antal ställen men inget vill sig inte riktigt, Storfiskare-Björn konstaterar ganska så snabbt att hans Zalt går för djupt och vandrar längs botten allt för ofta så provar lite olika spinnare istället. Storfiskare-Mankan kör stenhårt på jigg och visar upp en fin kollektion av jigg, det som inte finns i hans fiskelåda är inte värt att ha, så äre.

Utebliven fisk och Storfiskare-Björn provar Zalt igen, Papegojan även denna gången. Ett par omgångar på botten men så plötsligt så rycker det till. Vad fan var det där säger Storfiskare-Björn till Storfiskare-Mankan. Det kändes som ett skrap i botten men ändå inte...så litet men så känsligt. Vevar in snabbt och wobblern känns som att den har hakat upp sig. Med upp från vattnet så följer en...Mussla! Vi skrattar och dagens första fångst är en Mussla som bitit tag i bakre 3kroken på ett bete som är flera gånger så stort som Musslan, så kan det gå ibland.

image126

Ett par timmar till i båten resulterar inte i nått förutom trevliga fiskehistorier...men nu är alla nya dragen blötta...nästa gång, då jävlar säger jag bara!

image128

Sen att vi introducerat Storfiskare-Mankan i vår fiskevärld är mycket trevligt, vi kommer dock se mycket mera av honom när isen lagt sig över Hjälmaren.

2007-10-27: Rea hos Berras!

Nu var det sådan där konstig och farlig rea igen, och halva plånboken skulle spenderas.

Storfiskare-Björn följt av Storfiskare-Per, Storfiskare-Blomman och Storfiskare-Björns-Flickvän åkte till Västerås för att leta fynd hos Berras Sportfiske.

Det slutade med att Storfiskare-Björn köpte 3 nya Zalt-wobblers och 3 nya spinnare, Storfiskare-Per köpte 2 nya Zalt-wobblers varav den ena verkade riktigt giftig..den var "trimmad" och Storfiskare-Blomman inhandlade en Zalt även han...verkar som grabbarna grus ska ut och jaga Gädda?

Nu var det ju så att kalaset inte blev så dyrt då det var 40% rea på sakerna, ja förutom på den "trimmade" wobblern som Storfiskare-Per köpte...men den var inte så dyr ändå...sen så behövde tydligen inte Storfiskare-Björn betala för 2 av sina Zalt så det gjorde ju mindre ont om vi säger så.

Inköpet, tidningen var det inte rabatt på.

image125

2007-10-20: Mälaren och Hedströmmen

Idag var det upp tidigt igen för att fiska, på planen stod att fiska från båt i Mälaren och Hedströmmen. Storfiskare idag var Storfiskare-Björn, Storfiskare-Per och ny medlem i teamet Storfiskare-Danne.

Målet för dagen var som vanligt, att få upp 1 fisk...om vi lyckades kommer visa sig.

Klockan 08:30 är det uppstigning så man hinner steka ägg och bre mackor, kaffe måste kokas och kläder plockas fram. Det var utlovat kallt men inget regn...sen om man kan lita på det eller inte vet man ju aldrig.

Storfiskare-Björn slog på stort med att plocka fram snowboardbyxorna, dessa är vindtäta och rätt varma.

Storfiskare-Björn hämtade upp Storfiskare-Per för att sen bege sig ner till Malmön i Köping där vi skulle möta upp vår nye teamkamrat Storfiskare-Danne som är Storfiskare-Björns kusin.

Vi lastar i båten som är Storfiskare-Dannes morfars, mycket fin. Storfiskare-Danne passar på att först åka ner i ett hål när båten ska ner i vattnet, och sedan rycka av handbromsvajern på suveförrtin...bra jobbat.

image115

Storfiskare-Danne visar vägen ut på vattnet.

image116

Vi började fiska i en vik utanför Hedströmmen men efter bottennapp och utebliven fisk så gav vi upp det och rörde oss in i Hedströmmen istället.

Ibland får man ducka för träd.

image117

Fisket går trögt även inne i Hedströmmen, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Danne försöker med spinnare och wobblers men det vill sig inte. Storfiskare-Björn sätter sig mest i träden.

Sen tar Storfiskare-Björn upp Storfiskare-Pers sekundära pimpelspö, det är gammalt, det är inte funktionell men nått hände...fisket lossnade och den första Abborren landades.

image118

En fin Abborre som vi tyvärr glömde väga, har inte fått nån fisk sedan vågen inhandlades.

image119

Sedan så landades ytterligare 4 stycken Abborrar, dessa av mindre kalibern.

image120

image121

Storfiskare-Danne tog sen hand om pimplandet och även han lyckades landa två stycken Abborrar, även dessa av den mindre klassen.

image122

image123

Storfiskare-Per hängde inte alls med på hur det gått till, han som är pimpelkungen fick ingenting alls på sitt primära pimpelspö...

...men tills slut så ryckte även han upp en borre.

image124

Totalt sett så fick vi upp 8 stycken Abborrar och dagens mål var väl uppnått, vi var nöjda men hade gärnat sett att nån av oss fick upp någonting med de större spöna. Vi fiskade ute på Mälaren en sväng också men det var totalt dött, inte ens de små Abborrarna ville bita tag med pimpelspöna.

Som summering på dagen så kan vi säga att vi hade väldigt roligt, vädret var väldigt bra, vi hade klätt oss bra förutom att alla blev kalla om fötterna tyvärr, vi fick fisk, kaffe är gott även om det är halvljummet (bättring där Storfiskare-Per) och vi kan varmt välkomna Storfiskare-Danne i teamet...vi kommer bli oslagbara nästa år!

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 5 Abborrar
Storfiskare-Per: 1 Abborre
Storfiskare-Danne: 2 Abborrar

Dagens förlorat:
Storfiskare-Björn: 1 Super Vibrax (nytt) och en gäddtaffs som GICK AV i ett kast emot ett träd.
Storfiskare-Danne: Handbromsvajer på dragbilen.

Fiskerea i Köping

En sak som har blivit bortglömd här i bloggen är den fiskerea som Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per var på. Den ägde rum 2007-09-29 på Forum i Köping.

Vi hade stora förhoppningar om att kanske kunna få tag på ett Jerkset eller några grymma wobblers till bra pris. Tyvärr så visade det sig att det inte var "märkesgrejer" som reades ut utan nått okänt (för oss) märke som vi inte alls trodde på. Det fanns rätt mycket saker i alla fall så vi passade på att kolla men bestämde oss sen för att lämna stället och gå och ta en fika istället så sagt och gjort så blev det kaffe och bulle på Nya Kondis.

image114

2007-10-18: Malmön i Köping

Fiskesuget blev för stort för Storfiskare-Björn idag så när vädret faktist tillät fiske så var det bara att dra ut efter jobbet.

Målet för dagen var att få upp en Abborre eller liten Gädda, tyvärr blev det inte så. Flera olika drag och wobblers provades men ingenting verkade funka, inte ett hugg. Nu ska vi väl kanske inte påstå att Malmön är känt för sitt fiske, utan mera för att det är väldigt fint där ute...och vem kan egentligen motstå att blöta dragen när man får ett kvällsfiske som detta?

image111

image112

image113

Solen gick ner medan Storfiskare-Björn var där, halvmånen syntes klart på den rosa himlen och allt var sådär perfekt, det blåste inte ens kallt.

I helgen så kommer Storfiskare-Björn bege sig ut på nästa fisketur, var den kommer ske och med vilka är ännu inte klart...men fiske kommer det bli...inget tjaffs!

Inköpslista för vintern

Ny har äntligen Storfiskare-Björn bestämt sig för vilken utrustning som ska köpas under vinter, och kanske även i vår beroende på den ekonomiska situationen.

Visst ska han köpa mera men målet är först och främst ett nytt haspelspö så tänker endast skriva det och inte om alla drag osv. som ska inhandlas.

Storfiskare-Björn har länge nog nu pratat om ett ABU-set, dvs. både spö och rulle av tillverkaren ABU då han har en kärlek för dessa...han kan inte säga varför men gillar kanske namnet eller utseendet på dessa?

Nu blev det inte riktigt så, efter mycket forskande, letande på internet och dumma frågor i diverse fiskebutiker så blir det ett helt Shimano-set!!!?

Just det, spöet blir ett Shimano Beastmaster 8ft med en kastvikt på 15-45gr. Rulle blir i sin tur en Shimano Stradic 2500FB. Rullen, eller ja spolen kommer sedan förses med flätlina av nått bra märke som bör hålla för minst 10kh, kanske ännu mera uppåt 15-17kg...det får vi helt enkelt se vad som erbjuds.

Denna utrustningen kommer sen bli Storfiskare-Björns "finutrustning" som han ska jaga stor Gädda med, och kommer även användas när Havsöring, Näbbgädda, Regnbåge och andra diverse "exotiska" fiskar ska drillas.

Anledningen till att han valde just denna utrustningen nu när det inte blev en ABU är den att då ville han ha en sopm var så olika som möjligt från den han har idag, dvs. han ville ha dubbelvev istället för enkel och en frambroms istället för bakbroms...kommer bli nått att vänja sig vid.

Vad tror ni om det, utrustningen kommer gå på över 3000:-, är det värt det?

Spöet.

image109

Rullen.

image110

2007-10-13: Arbogaån (Kungsör)

Förhoppningarna var höga idag, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per hade redan veckor innan kollat in ett hot-spot där det gick mycket stor fisk, dessa skulle upp i båten var det tänkt.

Morgonen började med att Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per plockade upp Storfiskare-Kapten-Matte i hans villa...först efter att ha knackat på hos grannen som är Storfiskare-Kapten-Mattes-Pappa...oj långt namn där. Han såg inte ut att vara förvånad iofs att vi gick fel.

Alla tre åkte tills slut ner till Storfiskare-Kapten-Mattes båt för att åka ut på den lilla fisketuren. Nere vid hamnen så hade Köpings Fiskeklubb en liten avslutning på säsongen med en metartävling, det verkade gå bra för vissa i alla fall så vi hoppades att det skulle gå lika bra för oss.

Vi åkte ut till hot-spotet direkt och då visade det sig att Storfiskare-Björns nyknutna gäddtaffs var för stor, så den wobblern som skulle användas för dagen funkade inte alls...några svordomar och så senare så började vi i alla fall fiska. Storfiskare-Björn inriktade sig på de stora fiskarna medan Storfiskare-Kapten-Matte började pimpla efter Abborrar och Storfiskare-Per provade sitt nygamla UL-spö. Gick trögt ibörjan även om fisken visade sig både på det ena och det andra stället.

Tills slut så drog Storfiskare-Per upp en liten Abborre på pimplet och vi var alla mycket avundsjuka. Storfiskare-Björn blev bittrare och bittrare enligt de andra trots att han egentligen inte var det minsta bitter.

image105

Vi fikade mackor och kaffe och även en och annan giffel slank ner, vädret var ok men lite kallt...tur att man var klädd för det värsta. Storfiskare-Björn var mycket nöjd med den nya jackan så den kommer användas flitigt.

image108

Dagen slutade i alla fall med noll kammat för Storfiskare-Björn, 2 Abborrar av Storfiskare-Per varav den ena var väldigt liten och den andra helt ok. Storfiskare-Kapten-Matte känner tydligen till dessa vatten då han slog på stort med 2 stycken Abborrar och en liten mussla...ja just det, en liten mussla bet fast i kroken på pimpelspöt och följde med hela vägen upp till båten.

image107

Ingen förlorade nått i alla fall så dagen var helt klart lyckad. Nu måste vi bara komma på vad för drag som funkar för Gäddorna och de stora Abborrarna i ån...Storfiskare-Björn är helt övertygad om att Zalt fungerar här med...vi återkommer i ärendet.

Förberedelser

Imorgon, eller idag, är det dags för att ge sig ut på något som ändå kan klassas som seriöst fiske.
Storfiskare-Per, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Kapten-Matte ska bege sig ut i båten. Båten ligger som bekant i Mälaren, och det planeras att fiska i lite vattendrag till Mälaren.
Arbetskamrat-Magnus sa att det finns gös vid mynningen, det lät bra sade Storfiskare-Per. Var mynningen exakt ligger, vet ingen, men det återstår att se.
Förberedelserna har klargjorts, och mackorna är bredda. Ost, gurka och tomat är ett vinnande koncept, och detta omringas av brödskivor av sorten "Matpinnar". Åtminstone är det vad Storfiskare-Per vill minnas att Bagaren sade att de kallades.
Dragen är rengjorda, och sorterade i lådor. Det slås på stort, och alla drag tas med i väskan. Wobblerna ska blötas, och börja rosta innan de plockas tillbaks i lådorna.

Förhoppningar är höga, och kraven likaså. På Storfiskare-Pers planlista finns längst upp: fisk. Ja, en fisk ska fångas. Det har varit många resor utan frukt, havets frukt. Imorgon, oj idag, sker det förhoppningsvis ändring på det.

Nya spön

Ikväll så hämtade Storfiskare-Björn upp två stycken nygamla spön som han fiskade med när han var en liten snorunge, spöna var nu tänkta att använda till att drilla mindre Abborrar och Mört osv med men de visade sig att de inte var så himla klena som Storfiskare-Björn trott. Tyvärr så hittades bara en rulle och den var inte i bra skick så nån lösning på det måste hittas.

Spöna var i alla fall Abu Garcia Admiral och Abu Garcia Combo 300, båda på 6ft och kastvikt upp till 30gr. Fint skicka på dem i alla fall så blir troligen att låna eller köpa nån rulle som kan skiftas mellan spöna...de är rätt mjuka i alla fall så kommer nog bli fina kampar om man får på nån stor liten fisk.

Lägger upp bilder på dem senare.

Fiske på tv

Igår kväll så roade sig Storfiskare-Björn med att umgås med Storfiskare-Per. Flertalet avsnitt av FiskeDRAG avverkades och sedan så sorterades Storfiskare-Pers draglådor om och om igen...mannen har för mycket drag!

Kom fram till att vi blev sugna på att prova på lite UL-fiske, dvs. fiske med UltraLätt utrustning. Storfiskare-Per rekade sitt gamla spö som borde kunna klassa in där, ett Abu-spö med Fladen-rulle och kastvikt på 5-15gr.

Idag så ska även Storfiskare-Björn leta upp sin gamla UL-utrustning somska vara Abu det med enligt vad han kan komma ihåg...hur det går får ni kanske höra ikväll.

I alla fall det inlägget skulle handla om var fiske på tv, imorse så kände sig Storfiskare-Björn väldigt hurtig och klev upp ur den ursköna sängen redan 04:45 för att slå igång dumburken och kolla på tv. Discovery rattades in och första programmet började redan 04:45 och hette "Hooked on Fishing" och det var en gammal gubbe (troligen från England eller liknande) som åkt till Chile för att prova på Laxfisket där i nått strömmande vatten. Programmet var väl sådär men den gamle drog i alla fall upp ett par Laxar med den största på runt 13kg.

Sen var det dax för ett ytterligare avsnitt av "Hooked on fishing" med "the old man". Denna gången höll han till i Bella på Irland för att fiska efter Brax och Mört. Kul även det kan man kanske tycka...jag vet inte men gav det en chans. Det var mete och de mäskade kvällen innan, den lokala fiskeguiden verkade kunna det där. Dagen efter så fiskade de hela dagen och det gick ok fram tills kvällen...då small de stora till och det slutade med att guiden hade fått upp ca 50kg fisk, blandat Mört och Brax. All fisk kastades sedan tillbaka. Fisket skädde med majs, maggot och mask.

Sen när klockan blivit 05:35 och Storfiskare-Björn fått ordning på lite frukost också så drog "Rex Hunt Fishing Adventures" igång och det var ett avsnitt som Storfiskare-Björn redan sett. Rex och hans son fiskade i Timorsjön i Australien efter Giant Travally och fick även en Havskarp på kroken. Producenten var grinig och ville hem hela avsnittet men Rex sa åt honom att de var där för att fiska.


Imorgon så är det samma uppsättning av program på samma tider, om jag kommer kolla? Givetvis!


Fiskebyxor

Idag så hittade Storfiskare-Björn ett par fiskebyxor som verkar passa de krav som han har, så det kan bli ett köp på dessa när lönen (bidraget från företaget man sliter för nao) dimper ner i slutet på månaden. Men nu är det ju så illa att minst en ny Zalt måste inhandlas oxå i och med den dumma Gäddan.

I alla fall så är byxorna ett par Rapala Montauk ProWear som är vattenavvisande och så...endast 845:- hos www.wallinsfiske.se (tror ni jag får dem billigare nu när jag fixar värsta bra reklamen?!)

image103

Olika fiskar.

Söt fisk.
image100


Inte så söt fisk.
image101

Fiskefilmer

Söndagkvällar är inte de roligaste, så Storfiskare-Per ville hitta på något lärorikt. Det slutade med att datorns hårddisk (själva, lagringsmediet) fylldes med fiskefilmer. Många härliga filmer.
Storfiskare-Per spenderade närmre 2-3 timmar med att titta på folk som rycker upp vackra gäddor med finfin jerkmotorik och jiggar som hoppar hit och dit.

Är Storfiskare-Per en bättre fiskare nu?

Svar: Han är redan Storfiskare-Perfekt

2007-10-07: Ädelfiske i Kolbäck

Storfiskare-Per fick mersmak efter inhandlandet av spö och brist på napp i Arboga. Därför frågade han Storfiskare-Pers-Pappa på lördagskvällen, om det fanns intresse att åka till Kolbäck för att försöka plocka en regnbågsforell. Det fanns det.

Klockan 11.00 åkte Forden till Q8 för inhandlande av fiskekort. När bilen kom fram till Kolbäck, såg vi en väldans massa bilar, uppskattat nu i efterhand 6-7 styckna. Stället kryllade, av småbarnsfamiljer. Den ena ungen yngre än den andra.

-Här finns möjlighet att flasha, tänkte Storfiskare-Per.
image95

När han packat upp och börjat blöta draget, märker han väldigt snabbt att botten är gräsig, och fastnar flera gånger varje kast. Då blir det sidbyte, och motvind. Kasten går rakare och rakare, men ingen fisk. Storfiskare-Pers-Pappa sadlar om, och bottenmetar, helt utan framgång. Fisken glänser i sin frånvaro.
image96


Nu kommer finbesöket, för Storfiskare-Björn och Storfiskare-Björns-Flickvän anländer med leenden på läpparna.

-Här finns möjlighet att flasha, tänkte Storfiskare-Per.

Denna gång även med samma misslyckande, och kaffesuget tilltar. Lite kaffe sitter fint, och dagen fortsätter i lite snålblåst och kyla. Nu får vi iallafall se en fisk på land, då Storfiskare-Wannabe-från-Odensvi, lurar upp en forell med hjälp av en blåfärgad Toby. Kul för honom, han och småbarnen får väl äta mat idag med! KUL!!!!!! INTE ETT DUGG AVUNDSJUK!!!!
image97

image98

image99

Aja, blev ingen fisk för Storfiskare-Per, men en kvalitétsdag med Storfiskare-Pers-Pappa. Och inga drag förlorades.

Fulmeck!

Ibland så måste man fulmeka lite, vad vore livet utan bönder och clowner? Lite bättre kan många tycka men det tycker inte vi Storfiskare. Idag har Storfiskare-Björn ägnat lite tid åt fulmeck, sådant som bönder håller på dem.

Lade över alla drag till den nya väskan igår och hittade då att två wobblers inte mådde så bra, den ena hade slöa krokar och var allmänt skabbig och den andra hade tappat skeden. Så fram med fil och lim och börja dona.

Efter några minuter så såg den rostiga wobblern som jag hittade på fisketuren till Hjälmaresund faktist helt ok ut så den lades tillbaka i lådan och så började jag istället limma på den andra wobblern som jag tror kan bli het i vår när vi ska trolla. Den limmades ihop väldigt snabbt och sedan så kände jag att man gjort något vettigt på dagen.

Tidigare på dagen så var Storfiskare-Björn och Storfiskare-Björns-Flickvän i Västerås för att gå på IKEA, och på vägen hem så tänkte vi kika förbi Berras för att se om de hade öppet, måste ju spana in nya Zalts nu efter gårddagen. Tyvärr hade de inte öppet men på vägen hem så ligger Kolbäck, och där skulle enligt ryktet Storfiskare-Per och Storfiskare-Pers-Pappa hålla till för att försöka lura upp regnbågen...mer om det kommer troligen senare.

2007-10-06: Arbogaån

Var ett tag sedan jag skrev här nu, inte för att jag inte viljat utan för att jag tyvärr inte haft tid att fiska.

Men idag fick vi tid att fiska så Storfiskare-Björn, Storfiskare-Per och Storfiskare-Björns-Flickvän packade ner sakerna lite snabbt och begav sig till Arboga där vi tänkte fiska lite i Arbogaån.

Första så blev det ett besök i Zoo där vi skulle köpa fiskekort men då det visade sig att de hade rea (se tidigare i bloggen vad det betyder) så var vi tvungna att kolla runt lite. Tills slut, efter mycket velande så köpte Storfiskare-Björn en ny jacka och en ny ryggsäck. Storfiskare-Per slog på stort och köpte ett nytt spö som matchar hans nya rulle.

Sen gick vi ut och började fiska. Lite svårt att kasta ut då det är räcken och så ivägen längs ån men vi provade i alla fall. Det kom förbi några andra Storfiskare som visste allt om fiske och vart den fanns. Även några äldre kvinnor (tanter/kärringar) frågade om vi fick nån fisk och ville även köpa av oss om vi fick nått.

Efter tips från en Storfiskare så gick vi bort längre i ån och ställde oss vid forsen mitt emot en pizzeria där de ha svettigt goda pizzor.

Inget nappade (som vanligt) men vi stod kvar, Storfiskare-Björn försökte kroka löjor efter ett tag då han blev trött på att ingen ville ha hans fina drag.

Då det är rätt djupt vatten i ån så beslutade Storfiskare-Björn tills slut för att prova sin nya Zalt-wobbler som enligt sago ska vara riktigt bra om man vill fiska stora gäddor...jaja är det djupt till botten så borde man itne kasta bort den i alla fall resonerade Storfiskare-Björn. En byte skädde och Storfiskare-Per och Storfiskare-Björns-Flickvän tyckte att det såg kul ut "Jag blir bra imponerad om du får nått på den där" och "Får du nått så är det i alla fall stort" var kommentarer som kunde höras.

Efter ca 10 kast så tar det helt plötsligt tvärstopp i Storfiskare-Björns lina. Jag känner att det här verkar mysko men sen så känner jag hur draget dras ner i djupet med tunga drag. Storfiskare-Per och Storfiskare-Björns-Flickvän tror knappt på mig när jag säger att det är en fisk på g och inte bottennapp (som Storfiskare-Per) mest roade sig med.

Krokade fisken utan att veta vad fan som nappat på mitt fina drag. Sen börjar kampen om att dra in fisken, släppa ut massa lina då fisken känner för att sticka ner till botten men efter ett par minuter så visar sig i alla fall fisken...som visar sig vara den största gädda som Storfiskare-Björn någonsin haft på kroken. Vilken jävla best var det första jag tänkte, sen slog mig tanken på hur fan jag skulle få upp den. Det är nu så att vi står ca 2 meter ovanför vattnet och vi saknar håv för tillfället (vem fan behöver en sådan när det ändå aldrig nappar?).

Får in gäddan till kanten, rädd för att min 7kiloslina som har några år på nacken inte ska hålla för fisken. Ber sen Storfiskare-Björns-Flickvän att bege sig bort för att låna en håv en en annan Storfiskare som vi hade sett tidigare på dagen ett par hundra meter bort. Tyvärr behöver inte Storfiskare-Björns-Flickvän spring långt för gäddan rycker på hvuudet och sliter med det av linan. För dagen så saknade Storfiskare-Björn någon gäddtaffs vilket får anses som väldigt farligt när man fiskar i gäddvatten. Gäddan verkade i alla fall trött som stannade kvar vid ytan ett tag till innan den försvann ner i djupet med min dyra Zalt.

Det var den dagen, mycket roligt måste erkännas och här kommer vi fiska mera...men först måste vi köpa nya Zalt och knyta fast en gäddtaffs.

Skitfiske på er.

image79

Många olika varianter provades.
image80

Fått fisk?
image81

Storfiskare-Björns-Flickvän tjuvfiskar lite.
image82

Storfiskare-Per är nöjd med nya spöt.
image83

Storfiskare-Björn kastar ut sin Zalt.
image84

Hmm det är inte bottennapp.
image85

Ser nöjd ut?
image86

Hmm kollat för mycket på Rex Hunt på tv eller?
image87

Ahh den visar sig!
image88

En söt liten krabat.
image89

Zalt-wobblern är 14cm, hur lång tror ni gäddan är?
image90

Shit jag har ju ingen gäddtaffs på, panik!
image91

Haha kan man se så nöjd ut efter att man just tappat personbästa?
image92

Tydligen inte.
image93

Är nöjd med nya inköpen i alla fall, Ron Thompson jacka och Sölvkroken väska.
image94

Nån som har nån aning på vad gäddan kan väga, och hur lång den var?

En gissning är på mallen 6-8 kg och längden borde ju gå att räkna ut med hjälp av wobblern (14cm).

Nån som fiskar upp en fina gädda med en blå/vit Zalt-wobbler i Arboga får gärna höra av sig och ge tillbaka min Zalt.

RSS 2.0