Nya helgplaner.

Igår var en bra dag för Storfiskare-Björn och troligtvis Storfiskare-Per också för den delen. Efter att ha jobbat hårt i massa timmar på jobbet så kände vi för att koppla av med att åka till Västerås och besöka Berras Outdoor, dsv. www.fishit.se, mest bara för att kolla in hur det var där en Storfiskare-Björn ville även ha nått nytt drag för att fiska gädda med.

Det slutade med att Storfiskare-Björn kom hem med 7 stycken nya wobblers och ett Abu Garcia skeddrag. Det var utförsäljning på Broman-wobblers så det blev 5 stycken sådana och sedan en Zalt och nån annan. Funkar inte dessa så lägger vi ner allt...inte. Kommer senare i bloggen visa bilder och skriva vad det är för utrustning som jag använder och även visa bilder på mina storfiskare-kompisar använder.

Nya planer för helgen var det ja, vi ansåg det inte tillräckligt för oss storfiskare att bara åka bort på lördag till Ånnaboda utan tänkte slå på stort att köra två dagar i Kloten enligt förslag från Storfiskare-Per. Senare idag (när alla sjusovare vaknar) så tänkte vi ringa runt lite för att kolla upp möjligheterna till att fiska och övernatta i Kloten eller i närheten av Kloten i alla fall. Enligt sago så ska det finnas både regnbåge, öring, rödning, gädda och abborre tillgängligt i trakterna där.

Om det nu blir så att Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per genomför denna lilla helgsemstertrip så kommer det givetvis att förevigas med många bilder, troligen många bilder där vi håller upp fiskar över 5 kilot som vi fångat...en och annan snorgärs med huggtänder kan komma med på kort. Tyvärr så får inte fisken väga över 5 kilo då Storfiskare-Björn köpte en fiskvåg igår även som är graderad upp till 5 kilo.

Då hantverkarna hemma hos Storfiskare-Björn inte är lika rappa som en vrålhungrig regnbåge så finns ingen möjlighet att lägga in bilder ifrån senaste fisketuren här än, men det kommer det kan jag garantera.

2007-08-28: Kolbäcksgropen

Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per fick nys om en guldgruva, eller närmare bestämt en fiskegrop i närheten så efter jobbet så drog dessa galningar iväg till Kolbäck för att försöka hitta en järnhandel som sålde fiskekort. Tyvärr uteblev järnhandeln och vi rörde oss ut till stället istället...som så fint är döpt till Kolbäcksgropen.

Väl där så läser Storfiskare-Björn lite snabbt på infoskylten och upptäcker att både Statoilmacken i Kolbäck och OK/Q8a macken i Köping säljer fiskekort till denna grop, jäääääla bra att det står på hemsidan då?

Aja vi tänkte att vi kan väl fiska i alla fall, ingen skulle misstänka dessa svärmorsdrömmar för tjuvfiske, fast då vi är storfiskare och troligtvis skulle dra upp halva gropens fiskebestånd så är det ju lite scary ändå.

Vi går ner och snackar lite med några som står och fiskar där, ser att de fått upp en fin regnbåge tidigare och tar inte lång tid innan de drar upp en ny fin firre. Vi tänker att här verkar det ju finnas fisk till och med så vi ser oss nöjd omkring.

Efter att ha kastat ut några minuter så byer vi dock ställe då Storfiskare-Björn inte är nöjd med varken utkastmöjligheterna eller upplockningsmöjligheterna på det stället så vi rör oss längre bort. Det visade sig faktist lite bättre, nästan så bra så att Storfiskare-Per fick napp...på en golfboll. Det ligger nämligen en golfbana precis intill Kolbäcksgropen och att bli avbruten i fisket av ett långt vrål av FOOOOORE kan vara lite skrämmande. Som tur var så träffade inte golfbollen nån utav oss, men tyvärr så slog golfaren så jävla illa att vi inte ens hittade bollen...aja så kan det vara.

Fortsatt fiske men inget händer, börjar tro att fisken känner av om man har fiskekort eller inte, men vi ser att det minskat lite på folk borta där de andra stod och håvade fisk tidigare så vi rör oss bort dit.

Resterande tid att fisket så fick vi se hur en flugfiskare fick napp på napp på napp på napp och bokstavligen ryckte upp fisk efter fisk ifrån den lilla viken som fanns i sjön. Vi provade att kasta ut emot samma ställe men då det var både grunt och högt gräs i vattnet så blev det oftast bottennapp. 5-6 regnbågar drogs upp av mannen och han hade troligen dragit upp närmare 10 innan vi kom dit, han måste vara en väldigt hungrig människa.

Storfiskare-Per provade sedan på lite kastmeta med Powerbait vilket är tillåtet i sjön (om man hade haft fiskekort) men det gav inget napp det heller. Storfiskare-Björn kastade tills armen nästan gick sönder, det vakade lite och då kastade han bara ännu mera men ingen fisk infångades, inte ens en stackars abborre.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: Bara massa grönsaker ifrån botten.
Storfiskare-Per: Samma där.

Dagens dåliga:
Inget kaffe med oss.
Dålig info var man kunde köpa fiskekort.

Så kan det vara, fiskelyckan har svikit oss senaste gångerna men nu laddar vi om batterierna istället...kommer berätta senare vad som är på G.

Bilder ifrån fisketuren kommer kanske ikväll, det beror på om målarna är klara i Storfiskare-Björns vardagsrum och sedan om datorn accepterar mobiltelefonen.

The crappy weather-god!

Inte nog med att allt som kan strula med bilprojektet ska strula så verkar väderguden vara emot fiske, för det ska antingen blåsa storm eller regna katter och hundar när vi ska ut på galej!

Aja som Storfiskare-Kapten-Matte skulle sagt "Anfäkta och anamma, jag ska lära dem ett och annat" inte ger vi upp för det, men ska vi ut på nya vatten och fiska så får gärna vädret vara med oss.

Nu ger nog i alla fall Storfiskare-Björn upp för tillfället...måste tröst mig med att köpa nya fiskesaker och se fram emot helgen, för då ska storregnbågen på 5 kilo upp och så skiter jag i om det regnar.

Lyckans vind?

Har visat sig nu att Storfiskare-Per visat intresse för att dra ut och fiska i ett nytt vatten idag så med lite tur så hinner vi ut på en kortare tur ikväll. Det blir i så fall i Kolbäcksgropen vilket ligger i Kolbäck (nehe?) och det finns tydligen regnbåge, gädda och abborre plus massa andra ointressanta fiskar där.

Återkommer med mera om detta ikväll kanske.

Årets nästkommande fisketur planeras.

Jaha nu är det snart dax att fiska igen, nappat dåligt senaste tiden så vi måste göra någonting åt detta.

Storfiskare-Björn är lite sugen på att prova på lyckan i Ånnaboda, närmare bestämt Ånnabodasjön. Ni kan läsa mera om fisket där här http://www.kedjeasensfisk.se/Sidor/Kilsbergen.html så är det nån som varit där så får ni gärna tips om fisket där.

Storfiskare-Mankan lindar sina flugor och bygger pimpelspön samtidigt som han muttrar att dit ska man inte åka utan man ska åka till Villingsberg istället, men han har fortfarande inte visat upp några stora skalper så jag tvivlar på att han vet vad han pratar om...här ska fiskas med motstånd!

Så vilka är sugna på att haka på i helgen, funderar på lördag...Storfiskare-Per tvivlar på att han har tid med det, Storfiskare-Mankan väntar på nästa istid, Storfiskare-Blomman eller Storfiskare-Kapten-Matte kanske?

Texten på deras hemsida lockar måste jag säga "Vi kommer att åter igen att under en tid köra ut grövre regnbåge. Det är riktiga fighters och jag uppskattar att medelvikten blir omkring 4 kilo. Vi utfärdar därför nappvarning, små barn och svaga individer bör inte fiska i våra vatten en tid framåt." Tyvärr är vi som skriver på denna sida svaga individer så vi bör kanske inte fiska ändå?

Annars så händer det inte så mycket, en resa till Västerås ska troligen hinnas med i veckan då Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per tänkte shopa loss lite på Berras Outdoor (http://www.fishit.com) man kan aldrig få för mycket saker. Glömde kanske skriva det i tidigare inlägg att Storfiskare-Björn inhandlade en ny fiskkniv, tyvärr har han inte fått användning för den än då fisken uteblivit.

2007-08-25: Mälaren

Då var det dax för årets andra tur på Mälaren. Deltagare idag blev Storfiskare-Björn och Storfiskare-Kapten-Matte, resten uteblev av olika anledningar...misstänker att Storfiskare-Per's anledning inte var att han fick napp på krogen utan att han rent ut sagt var lat.

Börjar med att plocka upp Storfiskare-Kapten-Matte hemma i hans kåk, där man öven kunde beskåda att han faktist har fiskar hemma...i ett akvarium!!! Jag vill inte vet hur ofta han tjyvfiskar där, såg mig nästan slagen redan innan vi åkt ut pga det.

Just det, vi skulle ut på Mälaren med båt...hur kommer det sig då att hela (just det HELA!!!) Kungsörs befolkning fått för sig för att ha ett Ank-Race precis där Storfiskare-Kapten-Matte's båt ligger till? Du köper alltså en plastanka (för säkert massvis med pengar) och så ska den "rejsa" på sjön tillsammans med flera hundra andra plastankor...först vinner (nehe?) och den som köpte den ankan vann i sin tur 20.000:- kul för den personen men nu var det ju faktist så att vi ska göra lite nytta och skiter i vad resten av lokalbefolkningen tycker. Aja vi kom inte ut så fick helt enkelt stå och vänta på ankorna på att de skulle rejsa klart....när det var va 1½ meter kvar för dem att rejsa så VÄNDER vinden (som Petter skulle sagt) och ankorna flyttar sig tillbaka nån meter och speakern (yup de hade en sådan med till och med) blir helt till sig och tycker att spänningen är olidlig. Tills slut så vann en blå anka i alla fall följt av en gul och en röd (speakern tyckte den var röd men jag har då aldrig sett en mera rosa anka än den).

När prisutdelningen varit så kunde vi börja planera på att åka ut med båten i alla fall, 5 minuter efter prisutdelningen så var alla besökare borta och efter 10 minuter så var alla "funktionärer" borta också och hamnen var lika tom som ens bankkonto är i slutet på månaden.

Här ser vi Storfiskare-Kapten-Matte som extraknäcker som elektriker, efter lite meckande så hade vi fungerande el och ekolod, wieee nu ni små fiskar nu vet vi var er postlåda finns.
image14

Vi är nu påväg ut ur hamnen för att lämna stackarna som bor i Kungsör.
image16

Här har vi en mycket bra bild på Storfiskare-Kapten-Matte, ser ni honom på stan så ring alla nära och kära och säg att ni älskar dem men att ni troligen aldrig mera kommer ses.
image17

Det blåste lite på Mälaren, lita aldrig på smhi's väderleksrapport...det vet vi nu!
image18

Det fanns tydligen paparazzis mitt ute på Mälaren för jag fick denna bilden skickad i ett kuvert med en trevlig kärleksförklaring som de konstigt nog gjort av olika tidningsbokstäver som de klippt ut och klistrat på ett papper för att bild en text...gulligt tyckte jag (bilden ska föreställa Storfiskare-Björn som för dagen till ära är förklädd som sportfiskare med regelrätt sponsorkeps).
image19

Hissan vad flaggad såklart.
image20

Mäh hallå var är ni alla fiskar? Jag ser ju gammelgäddan på ekoloden.
image21

Storfiskare-Kapten-Matte har ställt in djupet på linan efter ekoloden och inväntar på Abborren att nappa.
image22

Vi trodde att det skulle blåsa lite mildare inne i kanalen men ack så fel man kan ha.
image23

Ja det blev ingen fisk såklart, fiskarna måste ha varit bra mätta för de försökte inte ens hugga tag på Storfiskare-Kapten-Matte's fina betesmaskar.

Storfiskare-Björn klagade över att han inte såg draget när man kastade ut, vilket kan ställa till lite problem. Till exempel så kan man kasta iväg draget 30-40 meter i vindriktning, problemet kommer när draget dras med i vinden och hamnar i vassen. Turligt nog så var det inget bra drag men gäddtaffsen hade man gärna behållit.

Rutinerade storfiskare som vi är så hade vi en storfika med oss, kanelhjärtan och mineralvatten överlevde Storfiskare-Björn på medan Storfiskare-Kapten-Matte körde en hederlig bullpåse och saft.

Bittra som vi är så skyller vi allt på väder och vind, vem kan segla för utan vind sjungs det, men vem kan fiska med vind säger vi!! Bättre lycka nästa gång.

Fångst:
Storfiskare-Björn: Inte ens bottennapp!
Storfiskare-Kapten-Matte: 0 fisk.

Förlust:
Storfiskare-Björn: 1 kasst drag och en nyinköpt gäddtaffs.
Storfiskare-Kapten-Matte: Bullpapper som han så fint lade på kanten på båten.

2007-08-24: Kvarnsjön

Jaha då var det fredag, vilket betyder mysa i soffan och kolla på film...? Eller så drar man ut och fiskar direkt efter jobbet för att tjuvträna lite inför fisketuren i helgen.

Lönen kom in på kontot idag och vad vore en inte bra då om en tripp till fiskeaffären för att spendera upp minst halva lönen? Jo jag visste väl att ni skulle hålla med, så Storfiskare-Björn åkte förbi fiskeaffären och köpte 4 nya drag till imorgon, en ny fiskelåda (igen) och lite gäddtaffsar modell bra. Och för att inte vara oförskämd emot dragen så åkte man ju självklart ut på en fisketur. Denna gången så blev det till att prova Kvarnsjön utanför Arboga där Storfiskare-Mankan hade tipsat om ett ställe.

Tyvärr så såg det smultronstället ut såhär just nu.
image13

Dvs inte helt lätt att kasta ut utan att fastna i nån näckros på väg tillbaka. Kastade ett par kast i alla fall men vågade mig sen inte på nått mera då jag inte ville bli av med ett nytt drag redan så åkte vidare till ett annat ställe vid Kvarnsjön, även kallat Kvarnfallet men fick inte upp någonting där heller.

Så ingen fisk idag, men heller inget förlorat så ser ändå positivt på tillvaron.

Storfiskare-Per skulle kanske fiska på krogen ikväll istället så han bangade på turen idag, var mera sugen på nån gammelgädda tydligen som den torsk han är.

Återkommer med en rapport imorgon hur det går för Storfiskare-Björn och Storfiskare-Kapten-Matte ute på Mälaren...vi räknar i alla fall med minst 1 gammelgädda, 2 fina Gösar och en mindre haj...vi får väl se.

2007-08-18: Sundsjön

Vi fick blodad tand senast vi var vid Sundsjön så denna fina lördagsmorgon så bestämde sig Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per för att bege sig dit igen, Storfiskare-Per hade vid tillfället aldrig fiskat i Sundsjön då.

Erfarna storfiskare som vi är så begav vi oss ut rätt så tidigt, hade med oss kaffe och mackor med rostbiff och ost på, det tackar vi Storfiskare-Per för. Storfiskare-Björn bidrog till stråt med lite kakor.

När vi kom dit så var vi helt själva vid sjön, perfekt läge för att tjuvfiska kan man tro men hederliga människor som vi är så hade vi skaffat fiskekort även denna gången.

Dagen började bra med en fin fångst av Storfiskare-Björn, tyvärr blev inte kampen så lång som Storfiskare-Björn hade hoppats på då fisken var morgontrött.
image6

Sedan så var det dax för Storfiskare-Per att briljera med en fin regnbåge, han visar även upp på bilden årets fiskemode i form av blå/röda träningskläder...allt för att fånga fiskens uppmärksamhet. Då Storfiskare-Per är lite finkänslig av sig och inte ville slemma ner sig genom att ta död på fisken så gick den äran till Storfiskare-Björn. Fisken ropade på hjälp i form av nått konstigt läte men ronden blev kort för den.

image11

Här ser vi hur Storfiskare-Björn fångar sin andra regnbåge för dagen. Dagen till ära så hade vi håv med oss och Storfiskare-Per gjorde ett starkt jobb med den när han hjälpte Storfiskare-Björn upp med fisken.

image7

Denna regnbågen var snäppet fetare om magen än de vi fått tidigare.
image8

image9

Här ser vi hur Storfiskare-Per bittern försöker fånga en till regnbåge, han har precis tappat en på orutin och har förhoppningsvis lärt sig utav sina misstag.

image10

Dagens fångst för Storfiskare-Björn, precis vad man får ta upp på en dag om man är laglydig.

image12

Tills slut så var vi inte ensamma vid sjön längre, vi invaderades utav ett par stycken som flugfiskade och då dog fisket totalt för oss, vi roade oss med att dricka upp kaffet, äta mackor och kakor för att sedan avsluta med att Storfiskare-Björn rensade dagens fångst och vi åkte hemmåt.

Efter vi fiskat klart så skjussade Storfiskare-Björn hem Storfiskare-Per till Storfiskare-Per's-Pappa som tillagade regnbågen som Storfiskare-Per fått upp till kvällsmat. Storfiskare-Björn åkte hem och frös in sin fångst så för tillfället ligger det 3 stycken fina regnbågar där och väntar på att bli kvällsmat.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 2 regnbågar, 2 abborrar.
Storfiskare-Per: 1 regnbåge.

Dagens förluster:
Storfiskare-Björn: Tappade 2 abborrar och missade ett hugg på en regnbåge.
Storfiskare-Per: Tappade en regnbåge precis när den skulle tas upp.

2007-08-16: Sundsjön

Denna gången var det dax att prova på någonting nytt, i alla fall för Storfiskare-Björn. Storfiskare-Björn och Storfiskare-Blomman drog oss ut till Sundsjön som ligger utanför Arboga. Här har det planterats in regnbåge så det var det som stod på önskelistan för dagen.

Vi började med att åka in till Zoo i Arboga för att köpa fiskekort, nya taffsar och drag. Detta skulle senare visa sig vara ett rent geni-drag utav Storfiskare-Björn.

Efter lite drabbel med fiskekorten, tanten som jobbar i Zoo är en väldigt besynnerlig människa så kom vi i alla fall ut till Sundsjön. Läs noga på baksidan på fiskekortet så ser man att man får max ta upp 2 stycken regnbågar per dag, haha glöm det...storfiskare tar minst upp 10 stycken per tillfälle. Men men har de sagt det så är det nått som de får stå för, vi kan alltid bryta emot lagen.

Tips från coachen, Storfiskare-Mankan var att gå till höger och hålla sig efter den kanten när vi kom ner till sjön. Det visade sig givetvis att det hade några småfiskare redan tänkt ut så det var fullbelagt hela vägen på högersida. Storfiskare som vi är så vet vi att det nappar i hela sjön så vi gick till vänster.

Efter inte allt för lång tid så fick Storfiskare-Björn bottennapp...eller det var i alla fall vad det kändes som. Det visade sig senare, ungefär 0,1 sekund att det var en regnbåge som huggit och det small till rejält i spöt. Upp med spöt i himlen och kroka fast fisken så kom fisken in till kanten, utan håv så var det inte det enklaste att få upp fisken dock utan att riskera att skada sig själv, eller att fisken (och möjligtvis Storfiskare-Björn) skulle försvinna ner i vattnet igen. Det nya draget som Storfiskare-Björn inhandlade hade gjort sitt jobb utmärkt.

Storfiskare-Blomman tog sedan fram stora fiskekniven och mördade fisken som var i underläge. Bittert fortsatte sedan Storfiskare-Blomman att fiska medan Storfiskare-Björn jagade mera regnbåge.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 1 regnbåge, 3 abborrar.
Storfiskare-Blomman: 2 abborrar.

Se så nöjd Storfiskare-Björn är över fisken.
image4

Det här är livet, fiske på kvällen med rosa moln som speglar sig i vattnet.
image5

Dagens positiva var vädret, solbränna så det står fint om det...hit måste vi åka igen...ädelfiske var ju hur kul som helst att fiska!

2007-08-15: Mälaren

Då jag har lite bilder och så från de senaste fisketurerna så lägger jag upp dem nu.

Vi bestämde oss för att åka ut med båt på Mälaren för att försöka lura upp gammelgäddan, tyvärr så blev det en liten missbedömning med väder och vind så vi avbröt lite halvtidigt.

Missöden som att Storfiskare-Kapten-Matte hade glömt ankaret hemma gjorde inte det hela bättre. Vi stannade dock till på en liten ö där vi tänkte att man skulle kunna få nått med kastspöna men vi misstog oss rejält, vågorna lurade bort fisken och det enda som vi fick upp ur vattnet var en stackars mört som högg på mete. Men vi hade kul att vi planerar en ny resa lördagen den 25/8, då jäklar ska vi håva upp fisk som aldrig förr.

Dagens postiva kan vi helt klart, utan någon som helst betänketid erkänna att Kanelgifflarna som Storfiskare-Per tog med sig var, aldrig har de smakat så mumsigt.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 1 mört
Storfiskare-Per: 0
Storfiskare-Kapten-Matte: 0

Dagens förlorat:
Storfiskare-Björn: Plastpåse att sitta på som flög i vattnet.
Storfiskare-Per: Bottennapp som resulterade i förlorat drag.

Se så glad Storfiskare-Per (mannen med skägget i fören) ser ut på väg ut. Storfiskare-Kapten-Matte bara skrattar och vet att Storfiskare-Per kommer bli sjösjuk.
image2

På hemvägen så tyckte inte Storfiskare-Per att det var lika roligt, påstod att det haglade och så vidare. Storfiskare-Björn som satt allra längst fram fick ont i magen av att skratta.
image3

Storfiskare.blogg.se är nu lanserad!!!

Eftersom alla i dagens samhälle är beroende av bloggar, och måste ha en egen blogg så blev det ett självklart val att skaffa denna blogg.

Denna blogg kommer handla om storfiskare, sådana som mig själv och mina vänner som är med på dessa storartade fisketurer. Förutom att visa upp våra jättebamsingar till fiskar så kommer det finnas en del repotage av alla dess slag gällande fisk och fiske.

Att det just blev fiske som jag skulle blogga om kan jag tyvärr inte svara på, men antar att det har att göra med att jag...just det, fiskar rätt ofta.

Så välkommen till mitt liv som storfiskare, jag heter Storfiskare-Björn och mina vänner kommer presenteras i senare inlägg.

Ps. Den som läst detta och nu har skapat sig en uppfattning om att detta kommer bli en oseriös blogg har nu helt fått allt bakom flötet (gammal fiskeordspråk btw.) då denna blogg kommer hållas helt och hållet utan ironi, det vet vi knappt hur man stavar till. Ds.

RSS 2.0