2007-08-25: Mälaren

Då var det dax för årets andra tur på Mälaren. Deltagare idag blev Storfiskare-Björn och Storfiskare-Kapten-Matte, resten uteblev av olika anledningar...misstänker att Storfiskare-Per's anledning inte var att han fick napp på krogen utan att han rent ut sagt var lat.

Börjar med att plocka upp Storfiskare-Kapten-Matte hemma i hans kåk, där man öven kunde beskåda att han faktist har fiskar hemma...i ett akvarium!!! Jag vill inte vet hur ofta han tjyvfiskar där, såg mig nästan slagen redan innan vi åkt ut pga det.

Just det, vi skulle ut på Mälaren med båt...hur kommer det sig då att hela (just det HELA!!!) Kungsörs befolkning fått för sig för att ha ett Ank-Race precis där Storfiskare-Kapten-Matte's båt ligger till? Du köper alltså en plastanka (för säkert massvis med pengar) och så ska den "rejsa" på sjön tillsammans med flera hundra andra plastankor...först vinner (nehe?) och den som köpte den ankan vann i sin tur 20.000:- kul för den personen men nu var det ju faktist så att vi ska göra lite nytta och skiter i vad resten av lokalbefolkningen tycker. Aja vi kom inte ut så fick helt enkelt stå och vänta på ankorna på att de skulle rejsa klart....när det var va 1½ meter kvar för dem att rejsa så VÄNDER vinden (som Petter skulle sagt) och ankorna flyttar sig tillbaka nån meter och speakern (yup de hade en sådan med till och med) blir helt till sig och tycker att spänningen är olidlig. Tills slut så vann en blå anka i alla fall följt av en gul och en röd (speakern tyckte den var röd men jag har då aldrig sett en mera rosa anka än den).

När prisutdelningen varit så kunde vi börja planera på att åka ut med båten i alla fall, 5 minuter efter prisutdelningen så var alla besökare borta och efter 10 minuter så var alla "funktionärer" borta också och hamnen var lika tom som ens bankkonto är i slutet på månaden.

Här ser vi Storfiskare-Kapten-Matte som extraknäcker som elektriker, efter lite meckande så hade vi fungerande el och ekolod, wieee nu ni små fiskar nu vet vi var er postlåda finns.
image14

Vi är nu påväg ut ur hamnen för att lämna stackarna som bor i Kungsör.
image16

Här har vi en mycket bra bild på Storfiskare-Kapten-Matte, ser ni honom på stan så ring alla nära och kära och säg att ni älskar dem men att ni troligen aldrig mera kommer ses.
image17

Det blåste lite på Mälaren, lita aldrig på smhi's väderleksrapport...det vet vi nu!
image18

Det fanns tydligen paparazzis mitt ute på Mälaren för jag fick denna bilden skickad i ett kuvert med en trevlig kärleksförklaring som de konstigt nog gjort av olika tidningsbokstäver som de klippt ut och klistrat på ett papper för att bild en text...gulligt tyckte jag (bilden ska föreställa Storfiskare-Björn som för dagen till ära är förklädd som sportfiskare med regelrätt sponsorkeps).
image19

Hissan vad flaggad såklart.
image20

Mäh hallå var är ni alla fiskar? Jag ser ju gammelgäddan på ekoloden.
image21

Storfiskare-Kapten-Matte har ställt in djupet på linan efter ekoloden och inväntar på Abborren att nappa.
image22

Vi trodde att det skulle blåsa lite mildare inne i kanalen men ack så fel man kan ha.
image23

Ja det blev ingen fisk såklart, fiskarna måste ha varit bra mätta för de försökte inte ens hugga tag på Storfiskare-Kapten-Matte's fina betesmaskar.

Storfiskare-Björn klagade över att han inte såg draget när man kastade ut, vilket kan ställa till lite problem. Till exempel så kan man kasta iväg draget 30-40 meter i vindriktning, problemet kommer när draget dras med i vinden och hamnar i vassen. Turligt nog så var det inget bra drag men gäddtaffsen hade man gärna behållit.

Rutinerade storfiskare som vi är så hade vi en storfika med oss, kanelhjärtan och mineralvatten överlevde Storfiskare-Björn på medan Storfiskare-Kapten-Matte körde en hederlig bullpåse och saft.

Bittra som vi är så skyller vi allt på väder och vind, vem kan segla för utan vind sjungs det, men vem kan fiska med vind säger vi!! Bättre lycka nästa gång.

Fångst:
Storfiskare-Björn: Inte ens bottennapp!
Storfiskare-Kapten-Matte: 0 fisk.

Förlust:
Storfiskare-Björn: 1 kasst drag och en nyinköpt gäddtaffs.
Storfiskare-Kapten-Matte: Bullpapper som han så fint lade på kanten på båten.

Kommentarer
Postat av: Storfiskare-Kapten-Matte

Hahahaha fan va snygg jag är hahaha !! :D

2007-08-25 @ 18:56:21
Postat av: Per

Lat??? Jag spelade golf 18 hål... Verkar som att jag gjorde ett mycket bra val att dissa fiskerundan faktiskt :)
Jag gissar på att det var ett av dina nya drag så var det verkligen så dåligt?

2007-08-25 @ 18:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0