2007-08-28: Kolbäcksgropen

Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per fick nys om en guldgruva, eller närmare bestämt en fiskegrop i närheten så efter jobbet så drog dessa galningar iväg till Kolbäck för att försöka hitta en järnhandel som sålde fiskekort. Tyvärr uteblev järnhandeln och vi rörde oss ut till stället istället...som så fint är döpt till Kolbäcksgropen.

Väl där så läser Storfiskare-Björn lite snabbt på infoskylten och upptäcker att både Statoilmacken i Kolbäck och OK/Q8a macken i Köping säljer fiskekort till denna grop, jäääääla bra att det står på hemsidan då?

Aja vi tänkte att vi kan väl fiska i alla fall, ingen skulle misstänka dessa svärmorsdrömmar för tjuvfiske, fast då vi är storfiskare och troligtvis skulle dra upp halva gropens fiskebestånd så är det ju lite scary ändå.

Vi går ner och snackar lite med några som står och fiskar där, ser att de fått upp en fin regnbåge tidigare och tar inte lång tid innan de drar upp en ny fin firre. Vi tänker att här verkar det ju finnas fisk till och med så vi ser oss nöjd omkring.

Efter att ha kastat ut några minuter så byer vi dock ställe då Storfiskare-Björn inte är nöjd med varken utkastmöjligheterna eller upplockningsmöjligheterna på det stället så vi rör oss längre bort. Det visade sig faktist lite bättre, nästan så bra så att Storfiskare-Per fick napp...på en golfboll. Det ligger nämligen en golfbana precis intill Kolbäcksgropen och att bli avbruten i fisket av ett långt vrål av FOOOOORE kan vara lite skrämmande. Som tur var så träffade inte golfbollen nån utav oss, men tyvärr så slog golfaren så jävla illa att vi inte ens hittade bollen...aja så kan det vara.

Fortsatt fiske men inget händer, börjar tro att fisken känner av om man har fiskekort eller inte, men vi ser att det minskat lite på folk borta där de andra stod och håvade fisk tidigare så vi rör oss bort dit.

Resterande tid att fisket så fick vi se hur en flugfiskare fick napp på napp på napp på napp och bokstavligen ryckte upp fisk efter fisk ifrån den lilla viken som fanns i sjön. Vi provade att kasta ut emot samma ställe men då det var både grunt och högt gräs i vattnet så blev det oftast bottennapp. 5-6 regnbågar drogs upp av mannen och han hade troligen dragit upp närmare 10 innan vi kom dit, han måste vara en väldigt hungrig människa.

Storfiskare-Per provade sedan på lite kastmeta med Powerbait vilket är tillåtet i sjön (om man hade haft fiskekort) men det gav inget napp det heller. Storfiskare-Björn kastade tills armen nästan gick sönder, det vakade lite och då kastade han bara ännu mera men ingen fisk infångades, inte ens en stackars abborre.

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: Bara massa grönsaker ifrån botten.
Storfiskare-Per: Samma där.

Dagens dåliga:
Inget kaffe med oss.
Dålig info var man kunde köpa fiskekort.

Så kan det vara, fiskelyckan har svikit oss senaste gångerna men nu laddar vi om batterierna istället...kommer berätta senare vad som är på G.

Bilder ifrån fisketuren kommer kanske ikväll, det beror på om målarna är klara i Storfiskare-Björns vardagsrum och sedan om datorn accepterar mobiltelefonen.

Kommentarer
Postat av: J.z

haha, det stämmer att fiskarna känner av om man har fiskekort eller inte , fast varför åkte ni inte bara in till kolbäck och köpte?
det tar 3minuter med bil. -.-

2008-04-25 @ 17:27:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0