2007-10-07: Ädelfiske i Kolbäck

Storfiskare-Per fick mersmak efter inhandlandet av spö och brist på napp i Arboga. Därför frågade han Storfiskare-Pers-Pappa på lördagskvällen, om det fanns intresse att åka till Kolbäck för att försöka plocka en regnbågsforell. Det fanns det.

Klockan 11.00 åkte Forden till Q8 för inhandlande av fiskekort. När bilen kom fram till Kolbäck, såg vi en väldans massa bilar, uppskattat nu i efterhand 6-7 styckna. Stället kryllade, av småbarnsfamiljer. Den ena ungen yngre än den andra.

-Här finns möjlighet att flasha, tänkte Storfiskare-Per.
image95

När han packat upp och börjat blöta draget, märker han väldigt snabbt att botten är gräsig, och fastnar flera gånger varje kast. Då blir det sidbyte, och motvind. Kasten går rakare och rakare, men ingen fisk. Storfiskare-Pers-Pappa sadlar om, och bottenmetar, helt utan framgång. Fisken glänser i sin frånvaro.
image96


Nu kommer finbesöket, för Storfiskare-Björn och Storfiskare-Björns-Flickvän anländer med leenden på läpparna.

-Här finns möjlighet att flasha, tänkte Storfiskare-Per.

Denna gång även med samma misslyckande, och kaffesuget tilltar. Lite kaffe sitter fint, och dagen fortsätter i lite snålblåst och kyla. Nu får vi iallafall se en fisk på land, då Storfiskare-Wannabe-från-Odensvi, lurar upp en forell med hjälp av en blåfärgad Toby. Kul för honom, han och småbarnen får väl äta mat idag med! KUL!!!!!! INTE ETT DUGG AVUNDSJUK!!!!
image97

image98

image99

Aja, blev ingen fisk för Storfiskare-Per, men en kvalitétsdag med Storfiskare-Pers-Pappa. Och inga drag förlorades.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0