2007-10-20: Mälaren och Hedströmmen

Idag var det upp tidigt igen för att fiska, på planen stod att fiska från båt i Mälaren och Hedströmmen. Storfiskare idag var Storfiskare-Björn, Storfiskare-Per och ny medlem i teamet Storfiskare-Danne.

Målet för dagen var som vanligt, att få upp 1 fisk...om vi lyckades kommer visa sig.

Klockan 08:30 är det uppstigning så man hinner steka ägg och bre mackor, kaffe måste kokas och kläder plockas fram. Det var utlovat kallt men inget regn...sen om man kan lita på det eller inte vet man ju aldrig.

Storfiskare-Björn slog på stort med att plocka fram snowboardbyxorna, dessa är vindtäta och rätt varma.

Storfiskare-Björn hämtade upp Storfiskare-Per för att sen bege sig ner till Malmön i Köping där vi skulle möta upp vår nye teamkamrat Storfiskare-Danne som är Storfiskare-Björns kusin.

Vi lastar i båten som är Storfiskare-Dannes morfars, mycket fin. Storfiskare-Danne passar på att först åka ner i ett hål när båten ska ner i vattnet, och sedan rycka av handbromsvajern på suveförrtin...bra jobbat.

image115

Storfiskare-Danne visar vägen ut på vattnet.

image116

Vi började fiska i en vik utanför Hedströmmen men efter bottennapp och utebliven fisk så gav vi upp det och rörde oss in i Hedströmmen istället.

Ibland får man ducka för träd.

image117

Fisket går trögt även inne i Hedströmmen, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Danne försöker med spinnare och wobblers men det vill sig inte. Storfiskare-Björn sätter sig mest i träden.

Sen tar Storfiskare-Björn upp Storfiskare-Pers sekundära pimpelspö, det är gammalt, det är inte funktionell men nått hände...fisket lossnade och den första Abborren landades.

image118

En fin Abborre som vi tyvärr glömde väga, har inte fått nån fisk sedan vågen inhandlades.

image119

Sedan så landades ytterligare 4 stycken Abborrar, dessa av mindre kalibern.

image120

image121

Storfiskare-Danne tog sen hand om pimplandet och även han lyckades landa två stycken Abborrar, även dessa av den mindre klassen.

image122

image123

Storfiskare-Per hängde inte alls med på hur det gått till, han som är pimpelkungen fick ingenting alls på sitt primära pimpelspö...

...men tills slut så ryckte även han upp en borre.

image124

Totalt sett så fick vi upp 8 stycken Abborrar och dagens mål var väl uppnått, vi var nöjda men hade gärnat sett att nån av oss fick upp någonting med de större spöna. Vi fiskade ute på Mälaren en sväng också men det var totalt dött, inte ens de små Abborrarna ville bita tag med pimpelspöna.

Som summering på dagen så kan vi säga att vi hade väldigt roligt, vädret var väldigt bra, vi hade klätt oss bra förutom att alla blev kalla om fötterna tyvärr, vi fick fisk, kaffe är gott även om det är halvljummet (bättring där Storfiskare-Per) och vi kan varmt välkomna Storfiskare-Danne i teamet...vi kommer bli oslagbara nästa år!

Dagens fångst:
Storfiskare-Björn: 5 Abborrar
Storfiskare-Per: 1 Abborre
Storfiskare-Danne: 2 Abborrar

Dagens förlorat:
Storfiskare-Björn: 1 Super Vibrax (nytt) och en gäddtaffs som GICK AV i ett kast emot ett träd.
Storfiskare-Danne: Handbromsvajer på dragbilen.

Kommentarer
Postat av: Storfiskare-Kapten-Matte

vet inte om jag är "klassificerad" för att vara storfikare är nog för bekväm av mig och gillar inte kyla :)

2007-10-20 @ 21:04:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0