2007-10-28: Arbogaån och Tjurlången.

Har man nya drag inhandlade så kan man inte vara hemma, dragen måste blötas så fort som möjligt för bästa resultat sägs det (säkert nån jävla halvfinne från Norrland som sagt så nångång).

Storfiskare-Björn får skjuss av Storfiskare-Danne till Arboga då han själv festat dagen innan och bilkörning inte stod på schemat. Där inköps fiskekort på Bilisten vid Munkgatan och man hinner där även med att säga hej till en annan fiskare som dock skulle till Sundsjön för att lura upp Regnbåge.

Hur lätt tror ni att det är att knyta en fiskeknut när det blåser? Inte så enkelt kan jag lova men det var det nästa som stod på schemat för dagen, för idag skulle gäddtaffs användas för här ville vi inte bli av med Gäddorna som förra gången...eller inte dragen i alla fall.

Efter nån meter kapad lina och några jävlar anamma så var gäddtaffsen på plats och Storfiskare-Björn kastade ut sin nya Zaltwobbler, det fick bli Papegojan som landade i det kalla vattnet till att börja med. Efter en 6 kast eller så så ringde mobilen och det var då Storfiskare-Mankan som vi inte hört mycket av på denna bloggen som ringde. Han ville ut till sin båt som ligger i Tjurlången utanför Arboga för att ta en sväng för en sista gång för året och sedan dra upp båtfan på land. Ett sådant erbjudande kan man inte tacka nej till då Storfiskare-Björn aldrig fiskat där tidigare.

Storfiskare-Björn ringde sedan till Storfiskare-Per för att se om intresset för att haka på dit var tillräckligt stort för att orka gå upp en dag som denna, men tyvärr så hade han andra planer för dagen.

Efter ca en timme så anlände Storfiskare-Mankan till Arbogaån där Storfiskare-Bjrön fortfarande stod och nötte på Zalten...men inte hade det blivit någon fångst ännu...det börjar bli kallt i vattnet och Gäddorna är trötta...Storfiskare-Björn var även lagom less på allt gräs och skit så låg på ytan och fastnade i wobblern.

Vi begav oss snabbt ut till Tjurlången i Storfiskare-Mankans räser-Saab och i båten efter lite vattentömning...

Storfiskare-Mankan rodde världsvant ut i sjön och berättade flera av sina kända storys om hur stora Gäddor och Abborrar han dragit ute på sjön, och berättade även om sina favoritställen och allt de byggt. Det är svårt att inte sväva med i historierna och tänka sig hur det kan ha varit...sådant är alltid trevligt.

image127

Storfiskare-Per ringer för en lägesrapport och vi meddelar att dragen ligger i vattnet och svävar bakom båten i lagom fart så vi räknar kallt med att nått snart ska hugga.

Vi stannar till på ett antal ställen men inget vill sig inte riktigt, Storfiskare-Björn konstaterar ganska så snabbt att hans Zalt går för djupt och vandrar längs botten allt för ofta så provar lite olika spinnare istället. Storfiskare-Mankan kör stenhårt på jigg och visar upp en fin kollektion av jigg, det som inte finns i hans fiskelåda är inte värt att ha, så äre.

Utebliven fisk och Storfiskare-Björn provar Zalt igen, Papegojan även denna gången. Ett par omgångar på botten men så plötsligt så rycker det till. Vad fan var det där säger Storfiskare-Björn till Storfiskare-Mankan. Det kändes som ett skrap i botten men ändå inte...så litet men så känsligt. Vevar in snabbt och wobblern känns som att den har hakat upp sig. Med upp från vattnet så följer en...Mussla! Vi skrattar och dagens första fångst är en Mussla som bitit tag i bakre 3kroken på ett bete som är flera gånger så stort som Musslan, så kan det gå ibland.

image126

Ett par timmar till i båten resulterar inte i nått förutom trevliga fiskehistorier...men nu är alla nya dragen blötta...nästa gång, då jävlar säger jag bara!

image128

Sen att vi introducerat Storfiskare-Mankan i vår fiskevärld är mycket trevligt, vi kommer dock se mycket mera av honom när isen lagt sig över Hjälmaren.

Kommentarer
Postat av: Veronica (höll på att skriva björn)

Hahaha du är inte klok någonstans du! ;) Tror inte de värmer så bra. Möjlightvis i innemiljö. Har du testat?

2007-10-29 @ 21:24:37
URL: http://justbe.blogg.se
Postat av: Åke

tjurlångskajsa...

2008-03-13 @ 18:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0