Fiske på tv

Igår kväll så roade sig Storfiskare-Björn med att umgås med Storfiskare-Per. Flertalet avsnitt av FiskeDRAG avverkades och sedan så sorterades Storfiskare-Pers draglådor om och om igen...mannen har för mycket drag!

Kom fram till att vi blev sugna på att prova på lite UL-fiske, dvs. fiske med UltraLätt utrustning. Storfiskare-Per rekade sitt gamla spö som borde kunna klassa in där, ett Abu-spö med Fladen-rulle och kastvikt på 5-15gr.

Idag så ska även Storfiskare-Björn leta upp sin gamla UL-utrustning somska vara Abu det med enligt vad han kan komma ihåg...hur det går får ni kanske höra ikväll.

I alla fall det inlägget skulle handla om var fiske på tv, imorse så kände sig Storfiskare-Björn väldigt hurtig och klev upp ur den ursköna sängen redan 04:45 för att slå igång dumburken och kolla på tv. Discovery rattades in och första programmet började redan 04:45 och hette "Hooked on Fishing" och det var en gammal gubbe (troligen från England eller liknande) som åkt till Chile för att prova på Laxfisket där i nått strömmande vatten. Programmet var väl sådär men den gamle drog i alla fall upp ett par Laxar med den största på runt 13kg.

Sen var det dax för ett ytterligare avsnitt av "Hooked on fishing" med "the old man". Denna gången höll han till i Bella på Irland för att fiska efter Brax och Mört. Kul även det kan man kanske tycka...jag vet inte men gav det en chans. Det var mete och de mäskade kvällen innan, den lokala fiskeguiden verkade kunna det där. Dagen efter så fiskade de hela dagen och det gick ok fram tills kvällen...då small de stora till och det slutade med att guiden hade fått upp ca 50kg fisk, blandat Mört och Brax. All fisk kastades sedan tillbaka. Fisket skädde med majs, maggot och mask.

Sen när klockan blivit 05:35 och Storfiskare-Björn fått ordning på lite frukost också så drog "Rex Hunt Fishing Adventures" igång och det var ett avsnitt som Storfiskare-Björn redan sett. Rex och hans son fiskade i Timorsjön i Australien efter Giant Travally och fick även en Havskarp på kroken. Producenten var grinig och ville hem hela avsnittet men Rex sa åt honom att de var där för att fiska.


Imorgon så är det samma uppsättning av program på samma tider, om jag kommer kolla? Givetvis!


Kommentarer
Postat av: Storfiskare-Per

We will have to do it igen!!

2007-10-11 @ 11:17:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0