Inköpslista för vintern

Ny har äntligen Storfiskare-Björn bestämt sig för vilken utrustning som ska köpas under vinter, och kanske även i vår beroende på den ekonomiska situationen.

Visst ska han köpa mera men målet är först och främst ett nytt haspelspö så tänker endast skriva det och inte om alla drag osv. som ska inhandlas.

Storfiskare-Björn har länge nog nu pratat om ett ABU-set, dvs. både spö och rulle av tillverkaren ABU då han har en kärlek för dessa...han kan inte säga varför men gillar kanske namnet eller utseendet på dessa?

Nu blev det inte riktigt så, efter mycket forskande, letande på internet och dumma frågor i diverse fiskebutiker så blir det ett helt Shimano-set!!!?

Just det, spöet blir ett Shimano Beastmaster 8ft med en kastvikt på 15-45gr. Rulle blir i sin tur en Shimano Stradic 2500FB. Rullen, eller ja spolen kommer sedan förses med flätlina av nått bra märke som bör hålla för minst 10kh, kanske ännu mera uppåt 15-17kg...det får vi helt enkelt se vad som erbjuds.

Denna utrustningen kommer sen bli Storfiskare-Björns "finutrustning" som han ska jaga stor Gädda med, och kommer även användas när Havsöring, Näbbgädda, Regnbåge och andra diverse "exotiska" fiskar ska drillas.

Anledningen till att han valde just denna utrustningen nu när det inte blev en ABU är den att då ville han ha en sopm var så olika som möjligt från den han har idag, dvs. han ville ha dubbelvev istället för enkel och en frambroms istället för bakbroms...kommer bli nått att vänja sig vid.

Vad tror ni om det, utrustningen kommer gå på över 3000:-, är det värt det?

Spöet.

image109

Rullen.

image110

Kommentarer
Postat av: Storfiskare-Per

Jag tror det blir asbra! :)

2007-10-18 @ 22:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0