2008-04-14: Kvarnsjön

Det var tänkt att det skulle bli fiske redan igår men tiden försvann på annat så det fick helt enkelt bli idag istället. Storfiskare-Björn slutade tidigt från jobbet och begav sig hem för att intaga lite snabbfika tillsammans med fiskeinspiration innan jag åkte iväg för att plocka upp Storfiskare-Blomman som skulle med idag.

image182


Storfiskare-Blomman kastar rutinerat ut för att söka efter madammerna.

image183


På andra sidan vassen så såg vi två gäddor som vakade, de är ju de vi vill åt men lite svårt att kasta över vassen utan att fastna i den. Vädret var fint, lite blåsigt men sol och regnet uteblev.

image184


Den vanliga utrustningen, fiskeväskan, spöt, kameran och fikapåsen innehållandes kanelgifflar och cola.

image185


Storfiskare-Björn provade typ alla drag i lådan som vanligt, här en närbild på en Wipp som han ska jaga Abborre med i sommar med UL-spöt, funkade inte idag.

image186


Storfiskare-Blomman tog en paus i det fina vädret och käkade en Q8a-baguette.

image187

Storfiskare-Björn kastar ut med Super-Vibrax igen och plötsligt så smäller det på, mothugget sitter perfekt och drillningen är påbörjad!

image188

Ahh men va f*n nu då, en bläckfisk som nappat!

image189


Säker landning i alla fall.

image190


Tog varken längd eller vikt på den men helt klart årets största, Storfiskare-Björn ler och är nöjd. Riktigt bra krokad va den oxå.

image191

Mycket mer än så blev det inte en fin dag som denna, Storfiskare-Blomman fick sig en löprunda en sväng då han tog i för kung och fosterland och kastade sitt skeddrag över vassen och för att undvika att fastna i vassen så fick han  kuta för att få en bättre invevningsvinkel vilket gick sådär.

Nästa fisketur planeras att bli först söndagen den 20 april, känns som år och dar tills dess, kanske får bli en kvällstur i veckan oxå bara för att blöta lite drag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0