2008-07-23 Lillsvan

I söndags 2008-07-20 åkte Storfiskare-Per och Mankan ut för att fiska. Eftersom det gick trögt, var Pers fiskesug på topp, därför bestämde han och hans pappa att fiska i den lilla båten i Lillsvan.

Fisketuren börjar som vanligt med lite trolling, här sitter den äldre av de två och håller i spöt.



Ingenting nappade på trollingen och då plockar Per fram ulspö och hans pappa börjar kasta med spinnare på sitt lite större spö. Inom bara ett par kast nappar det på en Abu-Reflexen, och Storfiskare-Pers-Pappa har fått upp en gedigen abborre.



Nu vill ju inte Storfiskare-Per vara sämre, så med sitt ulspö och ett exakt likadant Reflexen (vit kropp med svarta prickar och silversked) fångar han en lite större abborre.



Fisket fortsätter på samma sätt och det nappar åtminstone en fisk per kvart. Här är en av de mindre som nappat, även den på Reflexen.



Nu har även pappan i båten plockat fram UL, och innan han hinner säga UL så sitter en ännu större borre på kroken.



Det finns ingen anledning att byta drag om det nappar så pass bra som det gör, och här ligger en mindre abborre i båten med en Reflexen i käften.



Fram tills nu har båda kört med likadant drag, men på något sätt lyckas det trassla sig för Pers pappa, och en Reflexen ligger nu på Lillsvans botten.

Men det går att få fisk på andra drag också, och stora exemplar av abborre finns det många i den lilla sjön. På en silverfärgad med lite blåa inslag, fångas än ännu finare abborre.



Efter lite kaffe och muffins, byter Per drag och provar med en Vibrax.
-Titta, den funkar också, säger han och plockar upp en tusenbroder.



Nu bestämmer de båda sig för att börja trolla lite mer, och hemfärden inleds. Redan efter ett par meter sitter en gädda på "specialdraget" och den håvas upp. Dessvärre ingen större gädda, men ändå en gädda.



Det blir sent och hjältarna bestämmer sig för att åka hem.

Men det blev en vacker solnedgång att njuta av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0