2008-03-20: Hedströmmen

Ny dag, nya fiskar...idag begav sig Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per ut till Hedströmmen i Köping för att försöka lura upp fiskarna.

Temperaturen låg på -1 när vi åkte och vi kände på oss att det skulle bli bra.

När vi kom dit såg vi att vattennivån var sjukt hög, Storfiskare-Per hade inte varit här tidigare så det var Storfiskare-Björn som fick visa vägen och hot-spotsen då han fiskat här sedan barnsben. Här garanteras fisk varje gång på sommaren så det borde ju även gå att lura upp nån fisk nu tidig vår?

Vi började kasta i forsen vilket fick anses som rätt svårt pga vattennivån så efter ett tag så rörde vi oss vidare till "kröken" där Storfiskare-Björn fått mycket fisk tidigare. Där visade det sig att nån rensat upp bland träden vilket underlättade fisket mycket...kommer nog blir superbra i sommar och Storfiskare-Björn blev glad.

image144

Solen tittade fram, vi hade tee med oss och bullar. Vi mötte även en annan okänd storfiskare som såg väldigt seriös ut, dock kammade han noll.

image145

Storfiskare-Pers nya väska, väldigt fin och praktisk.

image146

Efter en stunds fiskade vid "kröken" så skriker Storfiskare-Per till "Storfiskare-Björn, håven, håven kom hit med håven". Storfiskare-Björn vevar in snabbt som attans då det låter allvarligt och springer till håven och sliter med sig den så att han nästan får med sig hela väskan. Storfiskare-Per har fått gädda på kroken och vevar långsamt och skickligt in den till land där sedan Storfiskare-Björn snabbt får in den fint i håven och Storfiskare-Pers första för gädda är landad, glädjen är obeskrivlig.

image147

Bilden är ett montage, den var egentligen inte sådär stor.

image148

Storfiskare-Per har tydligen lyssnat på Storfiskare-Björns råd och använder sig av röd Super-Vibrax vilket gäddorna inte verkar kunna motstå. Vi krokar loss fisken efter fotot är taget och släpper varsamt tillbaka gäddan, vi kör endast catch & release på madammerna.

Storfiskare-Per fortsätter kasta ut för att dra upp större madammer nu.

image149

Storfiskare-Björn är besegrad idag och kollar på.

image150

Efter ett tag, lite te och en bulle så fortsätter Storfiskare-Björn att fiska, nu med en gul Super-Vibrax då den röda är bortkastad och måste inhandla massa nya sådana. Det kammas dock noll och vi anser oss klara, båda är nöjda ändå...vi har ju fått fisk!

Fisketuren var mycket bra, solen sken och värmde på fint, Storfiskare-Per fick en gädda, Storfiskare-Björn fick ett hårt bottennapp och blev av med ett drag men är nöjd för det...vi blir mer taggade och mer fiske kommer det bli, var så säkra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0