2007-10-13: Arbogaån (Kungsör)

Förhoppningarna var höga idag, Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per hade redan veckor innan kollat in ett hot-spot där det gick mycket stor fisk, dessa skulle upp i båten var det tänkt.

Morgonen började med att Storfiskare-Björn och Storfiskare-Per plockade upp Storfiskare-Kapten-Matte i hans villa...först efter att ha knackat på hos grannen som är Storfiskare-Kapten-Mattes-Pappa...oj långt namn där. Han såg inte ut att vara förvånad iofs att vi gick fel.

Alla tre åkte tills slut ner till Storfiskare-Kapten-Mattes båt för att åka ut på den lilla fisketuren. Nere vid hamnen så hade Köpings Fiskeklubb en liten avslutning på säsongen med en metartävling, det verkade gå bra för vissa i alla fall så vi hoppades att det skulle gå lika bra för oss.

Vi åkte ut till hot-spotet direkt och då visade det sig att Storfiskare-Björns nyknutna gäddtaffs var för stor, så den wobblern som skulle användas för dagen funkade inte alls...några svordomar och så senare så började vi i alla fall fiska. Storfiskare-Björn inriktade sig på de stora fiskarna medan Storfiskare-Kapten-Matte började pimpla efter Abborrar och Storfiskare-Per provade sitt nygamla UL-spö. Gick trögt ibörjan även om fisken visade sig både på det ena och det andra stället.

Tills slut så drog Storfiskare-Per upp en liten Abborre på pimplet och vi var alla mycket avundsjuka. Storfiskare-Björn blev bittrare och bittrare enligt de andra trots att han egentligen inte var det minsta bitter.

image105

Vi fikade mackor och kaffe och även en och annan giffel slank ner, vädret var ok men lite kallt...tur att man var klädd för det värsta. Storfiskare-Björn var mycket nöjd med den nya jackan så den kommer användas flitigt.

image108

Dagen slutade i alla fall med noll kammat för Storfiskare-Björn, 2 Abborrar av Storfiskare-Per varav den ena var väldigt liten och den andra helt ok. Storfiskare-Kapten-Matte känner tydligen till dessa vatten då han slog på stort med 2 stycken Abborrar och en liten mussla...ja just det, en liten mussla bet fast i kroken på pimpelspöt och följde med hela vägen upp till båten.

image107

Ingen förlorade nått i alla fall så dagen var helt klart lyckad. Nu måste vi bara komma på vad för drag som funkar för Gäddorna och de stora Abborrarna i ån...Storfiskare-Björn är helt övertygad om att Zalt fungerar här med...vi återkommer i ärendet.

Kommentarer
Postat av: Veronica

Ja det var det verkligen. Och värmde skönt att få den av en person som betyder mycket för en. Hur är det med dig herrn?

2007-10-16 @ 16:22:06
URL: http://justbe.blogg.se
Postat av: Storfiskare-Per

Upp med fotona :)

2007-10-17 @ 12:34:38
Postat av: Storfiskare-Björn

Jo men datorn hemma lär ju börja fungera först :) bättre om du lägger upp dem!

Skitfiske på dig.

2007-10-17 @ 13:57:16
URL: http://storfiskare.blogg.se
Postat av: Storfiskare-Per

Haha, va fina fiskar :)

2007-10-18 @ 21:04:05
Postat av: Veronica

Massa fina bilder ju. Saknar att ta en promenad ner till vattnet på rasterna och få rensa huvet. Ta det lungt med fiskarna! :)

2007-10-24 @ 21:29:51
URL: http://justbe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0