2008-03-18: Kvarnsjön

Då var vi här igen, Kvarnsjön i Arboga för att ta revansch för den tappade gäddan i söndags.

Minus en grad och snö, perfekta förhållanden.

image140

image141


Storfiskare-Björn och Storfiskare-Blomman begav sig ut på okänd mark, vi skulle studera för förhållandet i vattendraget innan man kommer ut till Kvarnsjön hade vi tänkt. Efter många kast och kalla fingrar så gav vi dock upp, det var för svårfiskat där.

Vi gick vidare och hittade ågra andra vikar till sjön som såg lockande ut. Vi nötte kasten och fick även med oss lite upp ifrån vattnet, dock bara bottengräs än så länge så vi gick vidare till nästa ställe som var väldigt fint. När det blir lite varmare ute så är det ett perfekt ställe att sitta och grilla på och bara ha det mysigt...ja fiska då oxå såklart. Det fanns i alla fall grill och bord med bänkar osv så där kan man nog spendera många timmar.

image142

image143

Storfiskare-Björn ville värma sig och frågade efter kaffet som Storfiskare-Blomman hade fått i uppgift att ordna för dagen. Storfiskare-Blomman varnade för att det kunde vara "dragg" i kaffet efter ett litet missöde i beräkningen och Storfiskare-Blomman är en sådan man som står vid sitt ord i alla lägen, fy fan vilken häxbryggd han koka ihop...det fick håret att resa sig på ryggen som Storfiskare-Björn inte visste att han hade. Storfiskare-Björn lockade med en bullpåse istället och då gick kaffet ner lättare...tur att det värmde i alla fall.

Sen skulle det fiskas igen, vi hade ju fortfarande inte fått revansch på gäddan som tappades i söndags och nu tog Storfiskare-Björn i med hårdhandskarna. Nu åkte vantarna på med dödskallemotiv och sen kastades det som aldrig förr och tills slut så small det till igen. Det var gäddjäveln från i söndags som lurades dit på kroken och denna gången så var bromsen väldigt snällt ställd så mothugget blev perfekt och gäddan var efter ett nackgrepp upp på land, wiiiiiiiiieee årets första gädda var landad för Storfiskare-Björn, och detta naturligtvis på en Super-Vibrax, vad annars?

Den är inte stor, och den är inte naggande god...men fy fan vilken stämning det var!

image139

Som synes så är det dödskallehandskar och rosa palestinasjal som gäller om man vill lura upp damerna från vattnet, det kommer anammas i fortsättningen.

Efter att gäddan fotats och återsatts (ingen vägning behövdes) så fortsatte fiskandet. Storfiskare-Blomman bombade vattnet med Zalt 01 och Storfiskare-Björn fortsatte med Super-Vibrax.

Vi ett senare kast så gick taffsen igen toppöglan utan att Storfiskare-Björn orkade bry sig så han kastade ut i alla fall och hej vad det gick, där flög hans fina Super-Vibrax och gäddtaffs iväg för att landa på botten. Aja det är bara köpa nytt, fisket vad klart för dagen ansåg båda.

Vi packade ihop och åkte hem och kollade på Fiska med Anders istället som var rätt kul, men de var inte lika duktiga som oss på att fiska, inte det minsta.

Kommentarer
Postat av: Emely

Finfina bilder. Är det en rosa palestina sjal du har? En sån har jag iallafall =)

2008-03-21 @ 21:01:29
Postat av: Björn

Ja det är en rosa palestinasjal jag har :)

2008-03-22 @ 14:31:53
URL: http://storfiskare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0